Biserica Albă din ținutul lacurilor verzi. Locul PITORESC în care te poți...

Biserica Albă din ținutul lacurilor verzi. Locul PITORESC în care te poți relaxa în Banatul Sârbesc GALERIE FOTO

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1309236033">

bela crkva biserica alba serbia duma (9)

Bănățenii sunt așteptați să treacă granița, la sârbi, pentru o distracție pe cinste cu plajă de nisip, apă dulce și ciorbă de pește. Biserica Albă / Bela Crkva se găsește la numai 95 de kilometri de Timișoara.

În apropiere se găsesc mai multe lacuri, Vračevgajsko, Šaransko, Šljunkara etc. care reprezintă o ofertă turistică unică în Voivodina, căreia îi oferă o atmosferă de litoral.

Lacurile au luat nastere cu ocazia sondării pietrisului, astfel că apa e verde, iar plajele sunt pline de nisip. Amatorii de scăldat pot face baie și în râurile Nera și Caraș, iar Canalul Dunăre – Tisa – Dunăre și fluviul Dunărea completeaza acest ambient unic. În dunele de nisip se organizează vânătoare de animale sălbatice, la Deliblati, în timp ce pescuitul e permis pe malurile canalului și fluviului.

Orașul Biserica Albă a fost înființat de Florimund de Mercy, odată cu preluarea regiunii de către habsburgi, in anul 1717. Ca o curiozitate, orașul este colonizat de sârbi, în anul 1742, iar mai târziu aici vin români, evrei, țigani, maghiari, cehi şi alte naţionalităţi. Totuși, până la cel de-al doilea război mondial, majoritatea populatiei a rămas germană. Teritoriul orasului Biserica Alba a fost sub Imperiului austro-ungar până Îa anul 1918. când a fost atașat Regatului Sârbilor, Croaților și Slovenilor.

Foto: Constantin Duma

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.