„Boborul” o SUPER COMEDIE jucată într-un spațiu neconvențional, cu mici și bere....

„Boborul” o SUPER COMEDIE jucată într-un spațiu neconvențional, cu mici și bere. Când are loc următoarea reprezentație FOTO

0
DISTRIBUIȚI

BOBORUL47_resize

Republica de la Ploiești, subiectul nuvelei Boborul de IL Caragiale a devenit subiect de teatru, și s-a văzut sâmbătă seara la restaurantul Fabricii de Bere.
„Onor boborul” a fost invitat la teatru și la „revuluție”, sâmbătă seara, de actorii Naționalului timișorean. ”Caragiale a râs și a scris de mai multe ori despre faimoasa republică de la Ploiești, care a durat trei zile și despre care, până în ultima dintre ele, au știut doar conspiratorii. Regizorul Sabin Popescu a râs și el, după care, inspirat de aceste scrieri, a creat scenariul spectacolului Boborul, ajutat de un mare artist al cuvântului, Șerban Foarță, de această dată în calitate de autor al textelor cântecelor. O comédie „curat” caragialiană, amplasată într-unul dintre locurile pe care le-ar fi preferat și „nenea Iancu”, dacă ar fi ajuns prin Timișoara – Fabrica de Bere”, spune Codruța Popov, secretarul literar al naționalului.

BOBORUL02_resizePremiera spectacolului Boborul s-a jucat sâmbătă, 27 iunie, de la ora 19, la restaurantul Fabricii de Bere din Timișoara, cu bere și mici pe mese. Distribuția spectacolului îi reunește pe actorii Bogdan Spiridon, Valentin Ivanciuc, Nicolae Pârvulescu, Călin Ionescu, Doru Iosif, Constantin Tovarnițchi, Romeo Ioan, Florin Ruicu, Laura Avarvari, Ionuț Iova, Raul Lăzărescu și Ștefan Roman. Echipa de creație este alcătuită din Zsolt Fehervári (scenografia), Ilie Stepan (muzica ), Lucian Matei (video), Alin Radu (mișcare scenică), Florian Putere (light design). Direcția de scenă a spectacolului aparține lui Sabin Popescu. Spectacolul se va relua din toamnă.


(Fotografii: Adrian Pîclișan / TNTm)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.