Câmp experimental unic în România, deținut de Universitatea de Agronomie din Timișoara....

Câmp experimental unic în România, deținut de Universitatea de Agronomie din Timișoara. Cum știu fermierii ce soiuri de grâu rezistă în țara noastră FOTO

0
DISTRIBUIȚI

IMG_0269

Universitatea de Agronomie din Timișoara deține, de peste 60 de ani, o stațiune didactică unică în România. Este vorba despre un câmp experimental pe care sunt semănate, în fiecare an, zeci de soiuri de grâu. Astăzi, fermieri din vestul țării, și nu numai, au fost invitați în stațiunea didactică pentru a vedea cum se comportă aceste soiuri de grâu în câmp, pentru a le putea cultiva ulterior pe cele mai bune. Acțiunea a avut loc în cadrul evenimentului „Școala de soiuri”, care s-a desfășurat pe câmpul experimental pe care Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului îl deține lângă Timișoara, la Cioreni.

„Școala de soiuri este o acțiune foarte importantă pentru agricultori.


Ea vine și pune la dispoziția agricultorilor posibilitatea de a vedea circa 60 de soiuri de grâu, cum se comportă ele în câmp, soiuri de grâu care se găsesc în producție pe scară largă, cât și soiuri mai nou introduse, unele pentru primul an în România. Agricultorii pot să vadă aceste soiuri și să aleagă din ele. Dorim să venim în sprijinul agricultorilor, să-i ajutăm să aleagă în cunoștință de cauză atunci când decid ce soiuri cultivă. Pe lângă asta, mai avem și variante tehnologice de fertilizare, tratamente, de semănat. Este un câmp complex din punct de vedere tehnologic”, ne-a explicat, astăzi, Paul Pîrșan, rectorul Universității de Agronomie din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.