DEZASTRU ecologic pe Dunăre, din cauza problemelor apărute la Porțile de Fier...

DEZASTRU ecologic pe Dunăre, din cauza problemelor apărute la Porțile de Fier I. Cum se apară autoritățile sârbe

1
DISTRIBUIȚI

Ostrov-Moldova-Veche

Cărășenii din cadrul Grupului Ecologic de Colaborare Nera atrag atenția asupra dezastrului ecologic petrecut luna trecută în Clisura Dunării, la Ostrov. Potrivit ecologiștilor, în luna mai au murit tone de pești în zona Ostrov, ca urmare a disfuncţionalităţilor apărute în ultimele luni la centrala electrică Porţile de Fier 1.


Cel mai afectat este ostrovul Decebal de la Moldova Veche.
În acelaşi timp a fost distrusă microfauna acvatică de pe zeci de hectare. În amonte au mai fost afectate zonele umede Pojejena – Divici şi insula Calinovăţ. ”În urma retragerii bruște a apelor Dunării peștii au fost direct afectați. Informațiile oficiale sunt destul de ambigue: se spune că s-au produs disfuncționalități la generatoarele barajului Porțile de Fier pe partea sârbească. Pe de altă parte lucrătorii de la Hidroelectrica susțin că, din contră, nu s-a propus nicio defecțiune la sârbi, ci că toate generatoarele au funcționat din plin în ultimele trei luni, deși Dunărea nu a oferit debit suficient în acest sens”, arată Cornel Sturza, reprezentantul GEC Nera. Până în prezent ancheta Ministerului Mediului nu a oferit detalii clare în legătură cu acest eveniment ecologic. ( Foto: GEC Nera și Radio Reșița)

1 COMENTARIU

  1. suntem multi care cunoastem dar din pacate nu inteleg de ce nimeni nu scrie si nu ia atitudine :
    SE TURBIONEAZA SI SE VINDE ENERGIE LA GREU IN DETRIMENTUL TURISMULUI DIN ZONA IN DETRIMENTUL PESTILOR CARE MOR ,IAR ICRELE DEPUSE SUNT AZI PE USCAT.
    de ce nimeni nu zice de pericolul de inec fiind zone intregi cu mal moale pe zeci de km ,pensiuni la care nu mai vin turisti pentru ca nu au ce sa faca ,ecosistem distrus .
    SI DE DATA ASTA DACA MAI ERA NEVOIE BAIETII DESTEPTI DIN ENERGIE AU CASTIGAT. BRAVO LOR .NIMENI SA NU FACA NIMIC!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.