EXCLUSIV Cum s-a apărat viceprimarul Diaconu de acuzațiile ANI de incompatibilitate. Când...

EXCLUSIV Cum s-a apărat viceprimarul Diaconu de acuzațiile ANI de incompatibilitate. Când se dă verdictul Curții de Apel Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

dan diaconu 09

Curtea de Apel Timișoara a judecat, astăzi, dosarul în care viceprimarul Timișoarei, liberalul Dan Diaconu, a cerut anulare actului administrativ prin care Agenția Națională de Integritate la găsit în stare de incompatibilitate. Inspectorii de integritate au constatat că Diaconu s-a aflat în „stare de incompatibilitate în perioada 22 iunie – 18 octombrie 2012, întrucât a deținut, simultan cu funcția de viceprimar, și funcția de administrator al S.C. SPEED DISTRIBUTION S.R.L., încălcând, astfel, dispozițiile art.


87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”.

Avocatul viceprimarului a solicitat audierea acţionarului majoritar al firmei, dar şi a unui lichidator, cât şi efectuarea unei expertize contabile care să dovedească că firma nu a funcţionat niciodată. Instanţa a respins solicitările pe motiv cererile pe motiv că sunt irelevante şi că se pot depune documente, în plus nu se ştia numele lichidatorului. Instanţa a decis ca procesul să se judece, astăzi, pe fond. În timp ce ANI a cerut respingerea solicitării, Dan Diaconu prin avocat a solicitat anularea actului invocând, în special faptul că, în realitate, mandatul de administrator al firmei ar fi încetat anterior numirii ca viceprimar. „Există un document înregistrat în registrul de intrări – ieşiri al societăţii. Funcţia de admnistrator este una de mandat. Reclamantul şi-a dat demisia din funcţia de administrator în firma în care deţinea 10%, anterior numirii în funcţia de viceprimar, pentru că în societate nu s-a întâmplat nimic, nu a desfăşurat nicio activitate. Faptul că nu s-a făcut publicitate la Registrul Comerţului nu i se poate imputa reclamantului. Din momentul în care a înregistrat la societate renunţarea la funcţia de administrator nu mai putea să efectueze niciun fel de acţiune. Nu se poate reţine o culpă a reclamantului”.

Curtea de Apel Timişoara a decis amânarea pronunţării pentru 23 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.