Gafă a președintelui Iohannis: a felicitat pentru seriozitate o universitate din vestul...

Gafă a președintelui Iohannis: a felicitat pentru seriozitate o universitate din vestul țării care a avut în mai multe rânduri probleme cu legea

0
DISTRIBUIȚI

1b5e8f56a1e5015f57952efc9e0ed6aa

Președintele Klaus Iohannis a trimis un consilier de stat pentru a citi mesajul său de felicitare adresat Universității „Vasile Goldiș” din Arad, neținând cont de faptul că această instituție de învățământ superior se găsește în miezul unui scandal de corupție cu implicații internaționale, acuzată inclusiv de comerț cu diplome false.

Consilierul prezidențial Gheorghe Angelescu, prezent la avinersarea a 25 de ani de existență a universității arădene vorbește despre „consecvență, seriozitate și calitate în rândul instituțiilor de învățământ superior din România”, numind-o „un model de învățământ superior particular funcțional”.

Amintim numai câteva momente din istoria Universității „Vasile Goldiș”, cunoscute publicului.

În 2013 procurorii anticorupție și jandarmii brigăzii speciale descindeau la sediile universității din opt județe pentru acordarea unor diplome pe șpagă la Facultatea de Drept.


Unul dintre suspecți cerea plata în cherestea, susține ProTV, citând declarațiie localnicilor din Valea Arieșului, județul Alba, iar alții contra a câte 500 de euro.

Un alt scandal a fost cel al „dentiștilor”, declanșat în 2008. La vremea respectivă, în Italia a fost începută o anchetă după ce s-a descoperit că un număr de 250 de italieni înmatriculați la Arad la Medicină, cursuri de zi, în 2005/2006, au primit diplomele fără să fi călcat în România. Fiecare a plătit pentru diplomă o „taxă” de 3.600 de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.