PERCHEZIȚII la funcționari din cadrul Trezoreriei, acuzați de fapte de corupție UPDATE...

PERCHEZIȚII la funcționari din cadrul Trezoreriei, acuzați de fapte de corupție UPDATE Cine ar putea fi arestat

0
DISTRIBUIȚI

mascati perchezitii videochat (1)

Mai mulți angajați ai Trezoreriei Oravița sunt acuzați de fapte penale. Ieri, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Caraş-Severin şi din cadrul Poliţiei Oraviţa au desfăşurat percheziţii domiciliare la un număr de şase locaţii de pe raza localităţilor Oraviţa, Ciclova Română şi Timişoara, într-un dosar penal privind infracţiuni de fals, uz de fals, abuz în serviciu, delapidare şi înşelăciune.

În cauză, au fost executate 4 mandate de aducere şi s-a aplicat sechestru asigurător pe mai multe imobile şi autoturisme.

Totodată, s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore împotriva a trei persoane, urmând ca aceştia să fie prezentaţi Judecătoriei Oraviţa cu propunere de arestare preventivă.

Funcţionarii ai Trezoreriei Oraviţa au intrat în vizorul procurorilor după ce un angajat a fost prins că a deturnat plăţi ”Perchezițiile au ca scop descoperirea de obiecte și înscrisuri, aplicarea unor sechestre judiciare în vederea recuperării prejudiciului sau a confiscării speciale și extinse precum și pentru executarea unor mandate de aducere”, transmite procurorul George Bucurică, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oraviţa.

Oamenii legii susțin că funcţionarii publici ar fi răscumpărat fraudulos peste 100 de certificate de trezorerie producând un prejudiciu ce depăşeşte suma de 600.000 de lei.

Procurorii mai verifică şi modul în care au fost răscumpărate alte 400 de certificate de trezorerie.

Ancheta a pornit de la Ion Alfredo Chisăliţă, funcţionar al Trezoreriei Oraviţa care folosea banii din gestiune în interes personal.


El era sprijinit de Mircea Boiangiu, informaticianul Trezoreriei care, la câteva zile de la arestarea lui Chisăliţă, s-a sinucis de frică.

În perioada noiembrie 2014 – ianuarie 2015, Ion Alfredo Chisăliţă a sustras mai multe sume de bani din Trezoreria Oraviţa, înlocuind în topurile de câte o sută de bancnote de 200 de lei mai multe dintre acestea cu altele de 50 de lei, profitând de nuanţa  asemănătoare a acestora. ”Pentru a-i menţine în eroare pe colegi şi pentru a continua activitatea de sustragere a fondurilor din numerarul manipulat de Trezorerie, inculpatul a completat cu date nereale chitanţele care atestau introducerea în Tezaur a numerarului în zilele în care se introduceau un număr de peste 100 de bancnote din cupura de 200 de lei, numărul acestora fiind în realitate mult mai mic, iar valoarea numerarului mult diminuată”, se precizează în materialul de urmărire penală.

UPDATE Șefului Trezoreriei Oravița, Marcel Lida, casierul Ion Alfredo Chisăliţă și referentul pentru operațiunile de emitere /răscumpărare certificate de trezorerie, Maria Moşoarcă vor fi prezentați azi în fața judecătorului cu propunere de arestare preventive pentru 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.