Robu despre tramvaiele reabilitate: „Putem vorbi de un nou model de tramvai...

Robu despre tramvaiele reabilitate: „Putem vorbi de un nou model de tramvai made in Romania”. Când vor fi inaugurate oficial

1
DISTRIBUIȚI

poza rpbu tramvai

Deşi au ajuns deja în urbea de pe Bega, noile tramvaie reabilitate nu vor fi puse în circulaţie, cel puțin nu în următoarea săptămână.

Primarul Nicolae Robu a comentat astăzi că „de tramvaie vorbim la momentul potrivit, facem un eveniment când le vom prezenta. Nu exclud să fie gata de 8 iulie, care este ziua Transportului Public. Sunt atâtea lucruri care se întâmplă în oraş că nu se pune problema să aşteptăm cu nimic, noi avem evenimente zi de zi, practic vrem să facem un eveniment frumos de Ziua Transportului Public tocmai pentru a sublinia cât de importantă este această zi în oraş şi este posibil ca într-o gândire mai largă să venim în faţa dumneavoastră şi cu tramvaiul cu cai”.

Revenind la cele două tramvaie, reabilitate fiecare cu câte 480.000 de euro, fără TVA, edilul a spus că acestea vor circula prin rotaţie prin tot oraşul.


„Tramvaiele sunt făcute la cele mai înalte standarde, sunt locuri libere pentru persoanele cu handicap, inclusiv avem o platformă care se poate pune în funcţiunie pentru persoanele cu dizabilităţi. Aceste tramvaie sunt noi în proporţie mult mai mare decât ne-am propus noi să fie. În afară de şasiu, totul este nou, putem vorbi de un nou model de tramvai made in Romania. S-au validat două tramvaie cu subansamble româneşti, cu viziunea producătorilor de aici, mai puţin sistemul de frânare, care este din import. (…) Cele două tramvaie au sosit aici cu multe componente demontate. Se face instalarea lor şi apoi se va trece la probe, a fost opţiunea firmei ca în suma aceasta să vină cu roţi şi osii noi”, a mai spus primarul.

1 COMENTARIU

  1. Cu o infrastructura în pom și pomul în aer.
    Noile tramvaie timișene nu vor fi puse în circulație, cel puțin nu în 2015. Macazul tramvaiului nu se schimba computerizat asa cu ar fi de dorit, cum scrie la carte. Suntem în secol al XIX-lea folosim ranga și barosul în caz de necesitate si urgenta, nu mai vorbim de alte lipsuri.
    CFR călător – Timiș cum se va prezenta pe viitor ? Cate trenuri și stați CFR se vor mai modernizate sau vor fi închise definitiv asa cum se obișnuiește în vestul tarii ?
    Circulația a trenului București-Timișoara Nord-Jimbolia – Kikinda- Belgrad pe când se va moderniza aceasta ruta ? In anul 2016 ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.