2.000 de locuri bugetate pentru „boboci”, la Universitatea de Vest din Timişoara....

2.000 de locuri bugetate pentru „boboci”, la Universitatea de Vest din Timişoara. Câte centre de admitere deschide în afara oraşului ca să nu-i pună pe candidaţi pe drumuri

0
DISTRIBUIȚI

universitatea de vest

Universitatea de Vest din Timişoara dă startul înscrierilor, începând de luni. Absolvenţii de liceu care promovează examenul de Bacalaureat pot alege una din cele 11 facultăţi ale instituţiei, în care sunt disponibile 2.080 de locuri bugetate şi 3.500 de locuri în regim cu taxă. Astfel, tinerii care visează să devină artişti, chimişti, geografi, avocaţi, afacerişti, informaticieni, actori, jurnalişti, politicieni, şi nu numai, sunt aşteptaţi să se înscrie la universitatea timişoreană.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, din toamna acestui an vor funcţiona şi două specializări noi. Este vorba despre „Contabilitate şi informatică de gestiune”, în limba germană, la Facultatea de Economie, şi despre specialitatea „Arte Decorative”, la Facultatea de Arte şi Design. Totodată, UVT oferă, la nivel de licenţă, şase specializări în limbi străine.

„Oferta educațională a universității este creată pe cerințele pieței muncii, cu atenție ridicată spre student, spre necesitățile acestuia pentru anii petrecuți în universitate, dar și pentru traseul său profesional.


Este un cumul de activitate în sălile de curs, în laboratoare, cu activități practice desfășurate fie în bazele noastre de cercetare, fie în companiile private. Accentul se pune mult pe dezvoltarea de competențe specifice domeniului ales. Astfel, la absolvire, cei care au studiat la noi să fie capabili să ocupe locuri de muncă specializate”, spune Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara.

Instituţia timişoreană anunţă menţinerea centrelor de înscriere şi admitere pentru ambele sesiuni de admitere din 2015, pentru toate facultăţile. Astfel, absolvenţii de liceu din judeţele Hunedoara, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Vâlcea nu mai trebuie să vină la Timişoara ca să se înscrie la facultate. Centrele de admitere sunt deschise Deva, Reşiţa, Drobeta – Turnu Severin şi Râmnicu Vâlcea şi vor prelua dosarele candidaților în aceleași condiții ca în Timișoara.

Pentru admiterea la nivel de master, UVT anunţă că are disponibile un număr de 1.200 de locuri bugetate. Mai multe informaţii despre admiterea la Universitatea de Vest din Timişoara sunt disponibile AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.