ADMITERE LICEU 2015 Astăzi au început înscrierile. Doi elevi din Timiş intră...

ADMITERE LICEU 2015 Astăzi au început înscrierile. Doi elevi din Timiş intră la liceu cu media 10

0
DISTRIBUIȚI

evaluare nationala 2014 mate (4)

Din nou emoţii pentru elevii de clasa a VIII-a care au susţinut Evaluarea Naţională în acest an, dar şi pentru părinţii lor. Asta pentru că astăzi au început înscrierile la liceu.


Peste 4.500 de elevi din judeţul Timiş sunt aşteptaţi să completeze fişele de înscriere la liceu până în data de 7 iulie.

Aceştia se pot înscrie în 169 de clase de liceu, în care sunt disponibile 4.729 de locuri. Cele mai multe clase, 85, sunt la filiera teoretică, 65 la cea tehnologică şi 18 la filiera vocaţională. De asemenea, elevii care nu doresc să meargă la liceu, ci să înveţe o meserie se pot înscrie pe cele 300 de locuri de la şcoala profesională care au rămas neocupate. De asemenea, absolvenţii clasei a VIII-a pot opta să facă liceul la seral, unde sunt disponibile 12 clase, sau la fără frecvenţă.

Înscrierea în clasa a IX-a se face pe baza mediei de admitere, care se realizează astfel: media de la Evaluarea Naţională contează în proporţie de 75 %, iar media generală din gimnaziu are o pondere de 25 %. Potrivit datelor făcute publice de Ministerul Educaţiei Naţionale, doi elevi din judeţul Timiş pot intra la orice liceu doresc, asta pentru că au media de admitere 10. Este vorba despre Răzvan Florescu şi de Ioana Paulescu. De asemenea, 19 elevi au media de admitere peste 9.90. La polul opus se află zeci de elevi care au o medie de admitere între 2 şi 3, care au şanse să intre la liceu şi în acest an.

Peste 74 % din candidaţii din judeţul Timiş au reuşit să obţină note peste 5 la Evaluarea Naţională 2015. Mai multe informaţii despre admiterea în licee se găsesc AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.