ADMITERE LICEU 2015 Sute de locuri rămase libere în clasa a IX-a...

ADMITERE LICEU 2015 Sute de locuri rămase libere în clasa a IX-a în şcolile din Timiş. Câţi elevi care au susţinut Evaluarea Naţională vor la liceu

0
DISTRIBUIȚI

evaluarea nationala

Părinţii şi absolvenţii clasei a VIII-a care au susţinut Evaluarea Naţională au avut timp până ieri să completeze fişele de înscriere la liceu, în cadrul primei etape de admitere în învăţământul liceal.


Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş, aproximativ 400 de locuri au rămas libere după prima etapă, în judeţul nostru.

„Au fost completate 3.680 de fişe de înscriere pentru elevi din judeţul Timiş şi alte 125 de fişe de înscriere de către elevi din alte judeţe care vor la liceu în Timiş. În total, în clasa a IX-a, la liceu, avem un număr de 4.729 de locuri, însă 532 au fost deja ocupate de cei care au mers la clasele vocaţionale, care au susţinut anumite probe, deci admiterea nu se va realiza prin repartizare computerizată”, ne-a declarat Francisc Halasz, inspector şcolar adjunct în cadrul ISJ Timiş.

Astfel, au rămas libere 392 de locuri în clasa a IX-a, care vor putea fi ocupate în cadrul a încă două etape de admitere la liceu. În data de 14 iulie se va realiza repartizare computerizată în licee. Rezultatele de la Evaluarea Naţională contează în proporţie de 75 % la admiterea în liceu, iar media generală de absolvire a claselor V – VIII are o pondere de 25 %.

Peste 74 % din elevii din Timiș care au susținut Evaluarea Națională în acest au obținut medii peste 5. Procentul este cu 13 % mai mare față de cel de anul trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.