Aeroportul Timișoara a câștigat procesul în care era acuzat că favorizează Wizz...

Aeroportul Timișoara a câștigat procesul în care era acuzat că favorizează Wizz Air. Ce sumă va trebui să achite Carpatair

0
DISTRIBUIȚI

aeroportul timisoara mic p

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins, ca nefondat, recursul companiei de aviație Carpatair, care se solicita anularea contractului de marketing încheiat între Aeroportul Internațional Timişoara ”Traian Vuia” şi Wizz Air, cea mai mare companie de zboruri low-cost din Europa.


În viziunea Carpatair, contractual de marketing ar fi fost subvenţie mascată de stat. Recursul a fost respins ca nefondat, iar decizia este irevocabilă.

Mai mult, prin sentința dată, săptămâna trecută Carpatair, e obligată la plata a 18.831,72 de lei, către aeroportul timișorean, respectiv a sumei de 10.885,04 către Wizz Air, reprezentând cheltuieli de judecată aferente recursului.

Reamintim că între Aeroportul Internațional Timișoara şi Wizz Air a survenit un contract de marketing, operatorul maghiar obligându-se să facă publicitate noilor zboruri din Timişoara, tarifele compensându-se cu costurile de operare pe aeroport. Reprezentanţii Carpatair au apreciat că ar fi vorba de fapt de un ajutor de stat mascat oferit firmei low cost.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.