Ai luat BAC-ul şi vrei să te faci doctor, inginer, economist sau...

Ai luat BAC-ul şi vrei să te faci doctor, inginer, economist sau agricultor? Iată cu ce oferte vin cele patru universităţi de stat din Timişoara pentru absolvenţii de liceu

0
DISTRIBUIȚI

universitatea de vest

Cele patru universităţi de stat din Timişoara încep „vânătoarea” de boboci. Mii de locuri bugetate sunt disponibile pentru absolvenţii de liceu care au reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat în acest an.

Prima care s-a grăbit să dea startul înscrierilor la facultate este Universitatea de Vest din Timişoara. Instituţia a început înscrierile în data de 6 iulie, acestea se desfăşoară până în 31 iulie. Absolvenţii de liceu pot alege una din cele 11 facultăţi ale instituţiei, în care sunt disponibile 2.080 de locuri bugetate şi 3.500 de locuri în regim cu taxă, şi anume: Arte și Design; Chimie, Biologie, Geografie; Drept; Economie și de Administrare a Afacerilor; Educație Fizică și Sport; Fizică; Litere, Istorie și Teologie; Matematică și Informatică; Muzică și Teatru; Sociologie și Psihologie; Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării. Din toamna acestui an vor funcţiona şi două specializări noi: Contabilitate şi informatică de gestiune, în limba germană, la Facultatea de Economie, şi Arte Decorative, la Facultatea de Arte şi Design. Mai multe informaţii despre admiterea la Universitatea de Vest din Timişoara se găsesc AICI!

rectorat politehnica palatul loyd

Universitatea Politehnica din Timişoara, cea mai mare universitate tehnică din vestul ţării, scoate la concurs 2.280 de locuri bugetate pentru anul universitar următor, la cele zece facultăţi: Automatică şi Calculatoare, Chimie Industrială şi Ingineria Mediului, Construcţii, Electronică şi Telecomunicaţii, Electrotehnică şi Electroenergetică, Management în Producţie şi Transporturi, Mecanică, Inginerie Hunedoara, Ştiinţe ale Comunicării, Arhitectură şi Urbanism. Înscrierea candidaţilor are loc în perioada 13 – 17 iulie, iar concursul de admitere este programat în data de 21 iulie.


Informaţii suplimentare despre admiterea la Universitatea Politehnica din Timişoara sunt AICI!

umft_2006

La Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara înscrierile au început tot în data de 6 iulie şi se desfăşoară până în 17 iulie. Absolvenţii de liceu care visează să devină doctori sau farmacişti au la dispoziţie 562 de locuri bugetate, dintr-un total de 1.440 de locuri. Cele mai multe locuri finanţate de la bugetul de stat sunt la Facultatea de Medicină – 415, la Medicină Dentară sunt 82 de locuri, iar la Farmacie 65. Concursul de admitere va avea loc în 21 şi 22 iulie.

10346277_779521458733001_2858473792064196830_n

La Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului sunt disponibile 1.490 de locuri, dintre care 633 sunt bugetate, în cadrul a şase facultăţi: Agricultură, Horticultură şi Silvicultură, Management Agricol, Medicină Veterinară, Tehnologia Produselor Agroalimentare şi Zootehnie şi Biotehnologii. Înscrierile se pot face în perioada 13 – 28 iulie. Mai multe informaţii se găsesc AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.