Băbuța naivă, polițistul plictisit și hoțul PENIBIL, stăpânul nostru

Băbuța naivă, polițistul plictisit și hoțul PENIBIL, stăpânul nostru

2
DISTRIBUIȚI

loredana codrut

În mod normal un asemenea subiect ar trebui să nu constituie un subiect de editorial. Ce poţi să mai scrii la ora actuală despre hoţi sau despre metodele lor inventive de acţiune? Cine se mai miră în România când un om este tras în piept? Ba chiar, în buna tradiţie a grijii pentru capra vecinului, unii se chiar bucură când semeni de-ai lor iau ţeapă. Cei care sunt prieteni cu mine pe Facebook sau cititorii PRESSALERT.ro au citit luni ca una din vecinele mele de bloc a fost ţepuită de 500 de lei de nişte NEBĂRBAŢI graşi, care îmbrăcaţi în salopete gri şi cu şepci s-au dat drept angajaţi de la gaz, au intrat în casă şi apoi i-au cerut femeii 500 de lei sub ameninţarea că dacă nu le oferă bani îi dau amendă. Tot ăştia se dau drept instalatori sau angajați de la deratizare, aveţi grijă! Sigur, e simplu să spui că băbuţa e proastă.


Că e vinovată că a deschis uşa. Mai sunt şi oameni naivi şi creduli care cred că dacă ei sunt buni, şi alţii sunt la fel.

Am devenit cinici? E vinovată femeia, nu hoții! Eu cred că da, suntem cinici! Eu am fost cea care a sunat la poliţie, căci mie nu îmi place să mă închin la uniforme care stau degeaba pe oameni. Am tot respectul pentru poliţiștii care își fac treaba, dar unii sunt doar nişte personaje plictisite. Graţie lor ţara asta merge cum merge. E un tipar extins al angajatului sictirit care spune că nimic nu se poate face. Mi se pare normal şi firesc ca din moment ce niște hoţi pleacă pe jos de lângă blocul meu poliţia să ajungă acolo în cinci minute cu maşina, căci distanţa pe jos până la secție e de zece minute. Să patruleze, să îi caute! Dar nu, poliţia vine după 20 de minute, pe jos probabil, şi ne explică cum că femeia nu trebuia să deschidă uşa. Nasol şi adevărat, dar, nenea poliţist, matale iei bani să cauţi hoţul ăla. Ce să faci, cum iau eu bani să scriu. Şi eu îmi bag în unele zile sfinţii în tot, dar tot îmi fac treaba. Diferența e că patronul meu nu mă plateşte că sunt frumoasă şi statuie. În schimb, statul român plătește şi poliştişti sictiriţi. Şi e păcat că între bătrânii naivi, poliţiști sictiriţi şi tinerii sătui să meargă la secţia de poliţie unde răspunsul e veşnic același, că banii nu o sa i mai vedeţi, hoţii din România, PENIBILII care fura 500 de lei din pensia unei bătrâne merg mai departe nestingheriți. Eu doar mă întreb cum pot fi indentificaţi acei oameni dacă în declaraţia de la poliţie nu se cer nici semnalmentele lor.

2 COMENTARII

  1. si cand politistul si nenea hot ( delicvent, recalcitrant, betiv, „cetatean european”) se intalnesc….presa si babutele naive „lovesc” cu blitzurile aparatelor foto si umbrelutele in nenea politai ca foloseste forta disproportionat si ca e o bruta. Legi dure si spirit civic, de asta avem nevoie…dar deh e frumos sa lovesti in politie 🙂 ( de salariile lor mizere…de lipsa de combustibil pt autospeciale…de conditiile de lucru…de sacrificii…de zilele de sarbatori departe de familie….de subfinantarea sistemului…de lipsa de efective….nu mai scrie nimeni ca e neinteresant !!! ) Hasta la vista ! baby !

  2. Ce sa vezi? Aveti dreptate,chiar nu este un subiect de editorial.Si ce legatura au toate acestea cu patronul d-voastra, statuile si frumusetea d-voastra.Mai degraba era recomandat un articol prin care sa avertizati mult mai clar cetatenii urbei asupra pericolului pe care il semnalati.Unii s-au cam obisnuit,e drept, sa traiasca cu impertinenta din naivitatea altora,sau cel putin asa vor ei sa creada.Dar oare chiar suntem cinici?Sunt vinovati politistii pentru nefericitul eveniment?Ar trebui sa faceti o campanie de informare asupra modului de operare al acestor hoti,daca tot va plateste patronul sa scrieti,ca doar nu va plateste sa latrati la luna luand in zeflemea politistii care incearca sa-si faca treaba,dar care nu pot sa fie peste tot in acelasi timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.