BACALAUREAT 2015 Liceenii susţin astăzi ultima probă, cea a profilului şi specializării...

BACALAUREAT 2015 Liceenii susţin astăzi ultima probă, cea a profilului şi specializării UPDATE 2 Vezi ce subiecte s-au dat și ce spun elevii GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-601873381">

 

bacalaureat 2015

Ultimul hop pentru cei aproape 5.000 de absolvenţi de liceu din judeţul Timiş, care s-au înscris la examenul de Bacalaureat. Astăzi, candidaţii susţin ultima probă din cadrul „examenului maturităţii”, cea la alegere a profilului şi specializării.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş, din cei 4.842 de elevi din Timiş înscrişi, cei mai mulţi au ales să susţină ultima probă a BAC-ului la Geografie, şi anume 1.909 liceeni. 1.378 de candidaţi vor fi evaluaţi la Biologie vegetală şi animală, 643 de la Biologie, Anatomie şi fiziologie umană, genetică şi ecologie umană, 119 la Chimie, 19 la Economie, 41 la Filosofie, 98 la Fizică, 316 la Informatică, 77 la Logică, Argumentare şi Comunicare, 72 la Psihologie şi 170 la Sociologie.

Proba scrisă la alegere a profilului şi specializării a început la ora 09.00, elevii au la dispoziţie trei ore ca să rezolve subiectele primite. Absolvenţii de liceu vor afla dacă au promovat „examenul maturităţii” în data de 7 iulie, până la ora 12.00, când se vor afişa primele rezultate. Candidaţii nemulţumiţi pot depune contestaţii în aceeaşi zi, până la ora 16.00, iar rezultatele finale vor fi afişate în data de 10 iulie.

UPDATE Primii elevi care au ieşit de la centrul de examen dela Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” din Timişoara au povestit că subiectele au fost foarte uşoare. Laurenţiu a dat BAC-ul la Biologie – Anatomie şi spune că a rezolvat subiectele în doar o jumătate de oră. „Pentru mine a fost simplu, subiecte au fost cum se aştepta toată lumea, adică uşoare, în jumătate de oră le-am terminat, am mai stat o oră în sală şi am verificat răspunsurile. Sigur iau peste 9, am văzut că variantele au fost uşoare şi mă aşteptam să fie şi la BAC aşa”, a spus Laurenţiu încântat.

Pe de altă parte, Alex Minculescu, care a dat BAC-ul la Geografie, a povestit că nu a prea învăţat, dar speră să ia cel puţin nota 7. Din punctul său de vedere, atât examenul de Bacalaureat, cât şi facultatea nu-l definesc. „Am scris patru pagini, sper să fie bine ceva din ce am debitat acolo. Am tratat foarte lejer şi detaşat experienţa cu Bacalaureat-ul pentru că eu nu cred că te poate defini un examen. Pentru mine sunt alte lucruri care contează, iar Bacalaureat-ul şi facultatea sunt chestii pe care trebuie să le ai în viaţă, dar nu te definesc. Eu mi-am găsit calea de mult timp, practic dans sportiv de 12 ani şi am ceva construit nu am nevoie să construiesc altceva cu o facultate”, a spus Alex Miculescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.