COD PORTOCALIU de caniculă în 17 județe, inclusiv în Banat. Când scăpăm...

COD PORTOCALIU de caniculă în 17 județe, inclusiv în Banat. Când scăpăm de căldura extremă

1
DISTRIBUIȚI

cod portocaliu vremea meteo

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, valul de căldură se va intensifica astăzi şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 – 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în majoritatea regiunilor, exceptând Bucovina, zona litoralului şi cea montană.

În după-amiaza zilei de azi, în judeţele Timiş, Arad, Bihor şi Satu Mare vor fi temperaturi maxime de 38 – 39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

În după-amiaza zilei de miercuri, 8 iulie, în Banat, Crişana, Maramureş, vestul şi nordul Transilvaniei, precum şi în cea mai mare parte a Moldovei temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Valul de căldură va persista şi pe parcursul zilei de joi, 9 iulie, în regiunile sudice şi estice, iar instabilitatea atmosferică se va accentua treptat începând din vestul ţării.


Vremea se va răci, temperatura maximă prognozată pentru joi, în Banat, fiind de 32 de grade Celsius. După câteva zile mai suportabile, temperaturile vor crește din nou la începutul săptămânii viitoare, însă ultima parte a lunii iulie se anunță mai răcoroasă.

1 COMENTARIU

  1. ….doar in astfel de situatii ne amintim de copacii din Libertatii, de fantana si de rondurile cu flori si evident si de muuuuuulti alti copaci si zone verzi intregi distruse si inlocuite cu ciment si beton. E foarte bine! Sa arda soarele cat mai tare! Sa simta toti ce inseamna umbra unui arbore. Va simtiti bine cand treceti prin Libertatii, nu? Parca ati sta putintel acolo, sa va trageti sufletul, nu? E chiar racoare… piata e o oaza, de-a dreptul…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.