Cum fac față caniculei animalele de la Grădina Zoologică din Timișoara: multă...

Cum fac față caniculei animalele de la Grădina Zoologică din Timișoara: multă apă și fructe de la frigider GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1562397615">

ursi zoo timisoara (1)

Ca să treacă cu bine prin codul portocaliu de caniculă, cele 250 de animale de la Grădina Zoologică Timișoara au parte de tratament special. Primesc cu până la 30% mai multă apă, multe fructe. Urșii, bunăoară, primesc fructe de la camera frigorifică, iar acest lucru le face o plăcere deosebită, fiind văzuți cum se joacă cu merele și lubenița reci.

„Le dăm fructe ținute la camera frigorifică, cu care ei chiar se și joacă”, arată Claudiu Chira, coordonatorul Grădinii Zoologice Timișoara. Urșii stau aproape tot timpul în apă, ca să se răcorească. „În această perioadă consumul de apă la Zoo a crescut cu 20 – 30%. Animalelor le schimbăm apa de patru ori pe zi. În mod obișnuit, li se schimbă apa de două ori pe zi, dimineața și seara, la plecarea muncitorilor”, a mai arătat Chira.

Și meniul celorlalte animale a fost schimbat odată cu instalarea temperaturilor excesive. Nutrețul și fânul au fost diminuate cantitativ în favoarea fructelor. Ca să treacă bine prin codul portocaliu de canciulă animalelor le-au fost crescută porția de fructe. Ele primesc mere, lubeniță, banane și portocale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.