De ce păzește poliția liderul unui clan țigănesc din Lugoj și ce...

De ce păzește poliția liderul unui clan țigănesc din Lugoj și ce spun rivalii acestuia? VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

masina-de-politie-tigan

Liderul unui clan țigănesc este protejat de poliție 24 de ore din 24, după ce instanța a decis să îl iincludă într-un program de protecție a martorilor.

Totul a început în urmă cu doi ani, când Ion Mihai a fost implicat într-un scandal cu pistoale între două clanuri rivale. Judecătorii Curții de Apel Timișoara au emis, vineri, o sentință prin care l-au inclus pe Mihai într-un program de protecție a martorilor, fiind păzit și supravegheat de Poliție, scrie cetateanul.ro.

Lugojenii au putut vedea în ultimele zile un echipaj de Poliție „plantat” la intersecția străzilor Banatului și Mărășești. Prezența Poliției în zona respectivă nu este întâmplătoare. Chiar dacă agenții au refuzat să dea detalii despre misiune, plecând de la fața locului când au fost fotografiați, Poliția îl păzește pe Ion Mihai, lider al unui clan de romi din Lugoj, care a fost împușcat în urmă cu doi ani într-un scandal cu rivalii săi, Iulian Boț Senior și Iulian Boț Junior, zis Viscol.

Baștanul lugojean Ion Mihai susține că încă din faza anchetei privind incidentul cu pistoale în care a fost împușcat în ambele picioare a refuzat să depună mărturie împotriva lui Viscol și a tatălui său, fiindu-i frică.


Ion Mihai a mai spus că timp de doi ani, cât au durat ancheta și procesul ar fi fost amenințat să nu meargă la proces. „Mă amenință că dacă nu le dau 400.000 de euro, cât au cheltuit cu procesul, o să mă omoare. Mi-am pus cășile în vânzare să plec din oraș, că nu mai pot să stau. Numai cu Poliția ies din casă. M-au amenințat că mă omoară dacă nu le dau banii. Am fost la DNA, la București de unde am primit hârtie că fac verificări. Am reclamat cum cer bani de la mine pentru dosarul ăsta, ca să se claseze. Au vrut să trimită stabor la mine, m-au întrebat dacă primesc. Le-am spus că eu merg pe lege. Prețul e al lor, ei comandă. Am anunțat Poliția de la Timișoara, am fost în audiență la comandant. Poliția știe de toate problemele astea”, a declarat Ion Mihai pentru „Cetățeanul”.
Bulibașa romilor din Lugoj, Ioan Boț, susține că temerile lui Ion Mihai sunt nefondate. Mihai i-a convins, însă, pe judecători de pericolul în care se află, iar potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Timiș, bărbatul a fost inclus într-un program de protecție a martorilor, Mihai fiind parte în procesul privind scandalul cu pistoale.

„Există un ordin de protecție emis de Curtea de Apel pentru un martor de la locuința respectivă, iar polițiștii asigură supravegherea și paza locuinței martorului și însoțirea și asigurarea protecției martorului în vederea audierii sale”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Timiș, Ancuța Morariu, pentru aceeași sursă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.