Elevii de la Colegiul Naţional Bănăţean pot face practică într-o universitate. Cum...

Elevii de la Colegiul Naţional Bănăţean pot face practică într-o universitate. Cum se pot înscrie în clasele inedite de-a IX-a

0
DISTRIBUIȚI

colegiul national banatean

Colegiul Naţional Bănăţean, unul din liceele de elită din judeţul Timiş, unde anul trecut 97 % dintre absolvenţi au promovat examenul de Bacalaureat, şi-a deschis porţile pentru „bobocii” de clasa a IX-a. Până luni, 6 iulie, absolvenţii ciclului gimnazial pot completa fişele de înscriere. Pentru prima dată, la liceul timişorean vor funcţiona trei clase de-a IX-a în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timişoara. Astfel, liceenii pot face practică la UVT, care-i ajută să aleagă mai uşor facultatea care li se potriveşte, la finalul celor patru ani de liceu.

Potrivit reprezentanţilor Colegiului Naţional Bănăţean, absolvenţii clasei a VIII-a pot alege între profilul matematică-informatică, ştiinţele naturii sau ştiinţe sociale.


Peste 200 de locuri fiind repartizate în şapte clase de-a IX-a. În plus, Colegiul Naţional Bănăţean este singura instituţie de învăţământ din Timişoara care completează oferta educaţională obişnuită cu posibilitatea participării la practica universitară. Astfel, din acest an, elevii vor putea începe stagii de practică cu masteranzii şi doctoranzii de la UVT şi vor putea participa la diverse activităţi din laboratoarele instituţiei, la prezentări, seminarii sau chiar cursuri.

„În urmă cu câteva luni am semnat un protocol de colaborare cu Universitatea de Vest ceea ce a făcut posibilă deschiderea unor noi orizonturi pentru educaţia liceenilor Colegiului Naţional Bănăţean. Intenţionăm ca în acest an să stabilim protocoale şi cu alte universităţi din Timişoara şi chiar să dezvoltăm acest sector, cel al practicii în instituţiile de învăţământ superior. Cred că, după aceste stagii de practică, liceenii noştri îşi vor da mai bine seama ce li se potriveşte cel mai bine, ce opţiune universitară să aibă la finalul celor 12 clase. Deocamdată în protocolul încheiat cu Universitatea de Vest sunt prevăzute 3 clase, una de matematică- informatică, una de ştiinţe sociale şi una de ştiinţele naturii. Pentru a putea fi inclus în acest program, elevii de clasa a IX vor trebui să susţină, în luna septembrie, un interviu motivaţional care să arate şi capacitatea candidatului de a-şi argumenta alegerea facută”, spune Sorin Ionescu, directorul Colegiului Naţional Bănăţean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.