Este OFICIAL: primarul Nicolae Robu îşi va face fântână de două milioane...

Este OFICIAL: primarul Nicolae Robu îşi va face fântână de două milioane de euro pe Bega. De ce spune că este necesară şi ce le transmite celor care se tem că navigaţia şi transportul pe canal vor fi afectate

2
DISTRIBUIȚI

BEGA BULEVARSD04_resize

Este oficial, primarul Nicolae Robu nu se lasă şi îşi va face pofta. Atfel Timişoara ar putea avea în curând o fântână cu jocuri de lumini pe Bega, asta deşi primarul Nicolae Robu a promis acest proiect încă din campania sa electorală. Conform unei estimări făcute de edil, fântâna ar putea costa nu mai puţin de două milioane de euro. Suma este mică în viziunea primarului, asta pentru că la Arad acelaşi tip de fântână a costat cinci milioane de euro.

Primarul Nicolae Robu a anunţat astăzi că „este în derulare procedura pentru stabilirea proiectantului care se va ocupa de realizarea proiectului jocului de lumini de pe Bega. Sperăm să decurgă totul cât mai repede pentru a da drumul la proiect.


Această investiţie va ridica atractivitatea oraşului nostru, care ne va bucura nouă vieţile şi care ne va oferi lucruri interesante şi deosebite. Timişoara va fi un oraş sensibil mai atractiv pentru cetăţenii din România şi cei din afara țării”.

În faţa camerelor de filmat, primarul a dat asigurări că pontonul de pe care vor fi proiectate jocurile de lumini va fi unul retractabil şi că acest sistem nu va interfera cu transportul de pe Bega sau cu sporturile pe apă.

„Zona 1 este formată din câte un aliniament situat pe fiecare mal, cu câte 40 de jeturi de apă cu formă de evantai, dispuse pe o lungime identică cu a platformei plutitoare, care vor descrie o parabola spre centrul canalului. Fiecare jet va trebui luminat cu câte un proiector cu led RGB (…) Zona 2 va fi formată dintr-o platformă plutitoare modulară cu dimensiunile de minimum 50 m lungime și 5 m lățime. Aceasta va trebui să fie retractabilă pentru a fi mutată din centrul canalului către maluri, pentru a nu împiedica navigarea. În centru vor fi amplasate 8 seturi de efecte de apă de formă laminară ce se vor sincroniza cu muzica (…) înălțimea dorită este de aproximativ 8 metri; în cele două extremități ale platformei va fi câte un cerc format din câte 6 seturi de efecte de apă sub formă evantai (…) pe toată lungimea platformei se dorește amplasarea unor efecte de apă ce vor pulveriza cu presiune un amestec de apă și aer cu înălțime de până la 20 m și viteza de aruncare a apei foarte mare”, spune descrierea proiectului de pe site-ul municipalității.

Foto: Arhivă

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.