EXCLUSIV Radu Stoica, ziua manager economic la tribunal, în timpul liber muzician,...

EXCLUSIV Radu Stoica, ziua manager economic la tribunal, în timpul liber muzician, a compus un IMN al Timișoarei. Cum sună versurile dedicate SPIRITULUI orașului

3
DISTRIBUIȚI

disc2Muzicianul timişorean Radu Stoica, care în viaţa de zi cu zi este managerul economic al Tribunalului Timiş a realizat un proiect amplu, dedicat oraşului Timişoara, alături de câţiva prieteni de suflet, albumul numit Timişoara Sacra Fame propunându-şi să reamintească tuturor celor interesaţi că „spiritul Timişoarei n-a murit“. „Ideea de a compune o odă – imn despre oraşul Timişoara mi-a aparţinut, în condiţiile în care am constatat cu multă amărăciune o degradare continuă a vieţii culturale şi artistice a oraşului şi un dezinteres major sau chiar o complicitate în acest sens a unei importante părţi a comunităţii locale, mai mult sau mai puţin implicate în viaţa şi faima oraşului. Astfel, împreună cu membrii trupei Vest am decis că s-ar impune a se realiza un proiect pe care noi îl considerăm ca şi o iniţiativă lăudabilă şi necesară – pe care sperăm o susţină şi să o urmeze şi alţii – de a dovedi oraşului nostru şi oamenilor valoroşi care au dus faima cetăţii că spiritul Timişoarei nu a murit şi în acest sens pentru a renaşte şi a duce mai departe acest spirit, este necesar să ne aducem şi noi o mică contribuţie. Animaţi de această dorinţă, s-a născut proiectul „ Timişoara, Sacra Fame“, care, ca şi simbolistică, reprezintă omagiul nostru cetăţii – Timişoara Glorie Eternă“, ne-a declarat Radu Stoica. Albumul apărut la casa de discuri Electro Record din Timişoara cuprinde 18 melodii care păstrează structura clasică a baladelor –rock, cu influenţe raggae, blues, folk şi rock.

„La acest proiect un aport important şi-au adus un grup de prieteni cu suflet mare pe care doresc să îi menţionez: El Mano, Diana Pap, Alina Adriana Iuga, Lajos Varadi Eduard , Ioan Puiu Popa, Screciu Viorel, Marcu Horia, Lucu Valeriu Iocşa, Foto Leo Coste, Studio foto Robi, filmări Dalibor Miovan, George Găină şi nu în ultimul rând Casa de Discuri SC Electro Record Timişoara, prin manager ec. Ardeleanu Mihăiţă, prin deschiderea şi bunăvoinţa căruia am reuşit să asigurăm munca de studio şi care se ocupă în continuare de promovarea, lansarea şi vânzarea pe piaţă a albumului. În ceea ce priveşte planurile noastre de viitor, ne-am propus, ca în măsura în care obţinem susţinerea autorităţilor locale si judeţene să sprijinim participarea şi de ce nu chiar să reuşim câştigarea de către oraşul nostru a competiţiei pentru Capitală Europenă a Culturii 2021. În curând vom lansa şi videoclipul la melodia Timişoara Sacra Fame, un omagiu adus oraşului nostru şi a oamenilor valoroşi care au contribuit şi contribuie la onorarea numelui cetăţii Timişoara“, a mai adăugat Radu Stoica.

Textul imnului
Timişoara Sacra Fame
Versuri Stoica Radu

Timişoara, cetate sfinţită de har împlinită,
Timişoara, ai tăi fii te vor slăvi.

I.


Noi trăim în cetatea iubirii,
Dumnezeu Ne-a Binecuvântat
Nu lăsăm întunericul pieirii
Să ne ucidă fără de păcat.

II. Vrem să-i fim urmaşi întru credinţă,
Cu truda noastră s-o onorăm,
Nu lăsăm virtutea în neputinţă,
Suntem datori să câştigăm.

Nu renunţăm, Noi nu cedăm,
Alături să-i fim, Să o iubim

Refren
Noi suntem Timişoreni,
Şi cetatea -o iubim
Fiindcă ea, Timişoara
Ca pasărea Phoenix,
Ca pasărea Phoenix,
Ca pasărea Phoenix,
V-a renăştea.

III. Noi trăim din nou în mândrie,
Ai noştri stăpâni acum să fim,
Nu preschimbăm bunătatea-n prostie,
Că vom ajunge să ne căim.

IV. Veniţi acum împreună-n cântec,
Spiritul Timişoarei să-l reînoim,
Şi ca un prunc ce creşte-n virtute,
Credinţa noastră s-o preamărim,

Refren
Noi suntem Timişoreni,
Şi cetatea -o iubim
Fiindcă ea, Timişoara
Ca pasărea Phoenix,
Ca pasărea Phoenix,
Ca pasărea Phoenix,
V-a renăştea.

Final
Timişoara, cetate sfinţită de har împlinită,
Timişoara, ai tăi fii te vor slăvi.
Ai tăi fii te vor slăvi
Ai tăi fii te vor slăvi

 

 

 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.