Festival de film la Timișoara și Gottlob, jazz nemțesc și cursuri de...

Festival de film la Timișoara și Gottlob, jazz nemțesc și cursuri de vară. Vezi programul lunii la Centrul Cultural German

0
DISTRIBUIȚI

nighthawks

Centrul Cultural German organizează în această vară cursuri intensive de limba germană, cursuri de gramatică și un curs de conversație pentru copiii cu vârste cuprinse între 4 și 10 ani, pentru care cei doritori se pot înscrie până în data de 3 iulie. Tot pentru copiii de aceeași vârstă se vor organiza, în fiecare zi de marți a acestei luni, jocuri de societate, în cadrul cărora Lotti Carotti îi va învăța cuvinte noi în limba germană cu ajutorul unor jocuri distractive și îndrăgite în spațiul german. Copiii se pot înscrie și la biblioteca centrului, pentru a împrumuta cărți și CD-uri.


Îm 15 și 22 iulie, începând cu ora 17.00, vor fi organizate jocuri de societate în limba germană pentru adolescenți și tineri, printre care Activity, Coloniștii din Catan sau Monopoly, intrarea fiind liberă.

Liderii formației Nighthawks, trompetistul Reiner Winterschladen și basistul Dal Martino, doi muzicieni foarte cunoscuți pe scenele germane care au revigorat electro-jazz-ul cu accente de jazz fusion, pop și dub, vor fi prezenți în data de 9 iulie la festivalul de jazz de la Gărâna, ajuns în acest an la cea de-a XIX-a ediție. Cei doi muzicieni au susținut numeroase concerte, au realizat mai multe înregistrări și au scos albume cu care au ajuns în topul german de jazz.

Tot în această lună va avea loc un nou eveniment din seria „Das Deutschlandprojekt – Stadt Leipzig”, în cadrul festivalului „Ceau Cinema”, dedicat filmului european. Acesta se va desfășura între 22 și 26 iulie la Timișoara și la Gottlob, prima așezare rurală din România cu un cinematograf recondiționat. Vor putea fi vizionate 13 filme documentare de scurt metraj care au fost prezentate și în cadrul festivalului internațional de filme documentare și de animație „Dok Leipzig”. În primele trei zile ale festivalului, filmele vor fi proiectate la grădina de vară Capitol, la Casa Artelor și la centrul cultural Ambasada, iar comuna Gottlob va avea parte de două zile de festival.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.