Final de stagiune la Teatrul German din Timișoara. Ce premii au obținut...

Final de stagiune la Teatrul German din Timișoara. Ce premii au obținut artiștii timișoreni în acest an

0
DISTRIBUIȚI

teatrul german

Teatrul german timișorean a încheiat ultima stagiune cu un bilanț bun. Cele 121 de reprezentații au adus în sălile de spectacol 11.650 de spectatori. Celor șapte premiere, montate de regizori de renume și care s-au bucurat de prezența pe scenă a unor prestigioși artiști, li s-au adăugat reluări ale unor spectacole de succes din stagiunile anterioare.

Tot în această stagiune, teatrul german a participat la festivalul interetnic de la Miercurea Ciuc, la festivalul internațional de teatru, la festivalul internațional „Reflex” de la Sfântu Gheorghe și la festivalul euroregional TESZT, desfășurat la Timișoara și a efectuat un turneu la teatrul municipal din Esch-sur-Alzette din Luxemburg cu spectacolul „Pescărușul”, în regia lui Yuri Kordonski.


A fost reluată și școala de vară de la Gărâna, coordonată de profesorul Miklós Bács, și a fost organizat festivalul european de teatru „Eurothalia”, la care au fost invitate teatre din Olanda, Germania, Austria și România.

Teatrul s-a remarcat și în acest an cu mai multe premii și nominalizări. Regizorul Răzvan Mazilu a fost distins în cadrul galei premiilor Radio România la categoria „Teatru” pentru spectacolele „Cabaret” și „West Side Story”, actorii Daniela Török și Georg Peetz au fost nominalizați la premiile UNITER 2015 și au fost distinși, împreună cu actrița Ioan Iacob, cu diploma de excelență a municipiului Timișoara. Georg Peetz a obținut și premiul „Pro Cultura” al CJT.

Teatrul german a găzduit Ziua lungă a teatrului școlar de tineret NiL și a organizat, împreună cu liceul Lenau, festivalul internațional pentru tineret în limba germană. În colaborare cu teatrul, trupa NiL a prezentat spectacole de teatru la Osijek, Varaždin și Iași, iar în această vară, spectacolul „Electra” va fi jucat la festivalul internațional de artele spectacolului „Theaterstock” de la Bacău.

Sursa foto: teatrulgerman.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.