Jandarmii bănățeni, la VÂNĂTOARE de braconieri. Ce proiect se desfășoară în munții...

Jandarmii bănățeni, la VÂNĂTOARE de braconieri. Ce proiect se desfășoară în munții din jumătatea de vest a țării

0
DISTRIBUIȚI

acces art jandarmi (1)Jandarmii bănățeni se implică în combaterea braconajului și protejarea faunei. Jandarmeria Română participă, în cadrul Proiectului LIFE Connect Carpathians, cu o structură montană, constituită la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Hunedoara, căreia i s-a oferit competenţă teritorială pe întreaga suprafaţă de desfăşurare a proiectului, inclusiv în zona ariilor naturale din judeţul Timiş, cuprinse în coridorul ecologic ce leagă munţii Apuseni de Carpaţii Meridionali.

Proiectul LIFE Connect Carpathians, finanţat de către Comisia Europeană şi implementat de Fauna & Flora International, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române şi Asociaţia Zarand, prevede elaborarea unui plan de management regional pentru specii de faună de importanţă comunitară.


În acest context, două dintre obiectivele proiectului urmăresc facilitarea convieţuirii între comunităţile locale şi speciile sălbatice care trăiesc în mod natural aici şi prevenirea şi combaterea braconajului.

Zona de desfăşurare a proiectului este coridorul Munţii Apuseni – Carpaţii Meridionali şi se întinde pe o distanţă de peste 150 de kilometri între Munţii Apuseni, la nord, şi Munţii Retezat – Ţarcu, la sud. „Obiectivele principale ale proiectului sunt: asigurarea conectivităţii funcţionale, reducerea conflictului om – animale sălbatice şi creşterea gradului de toleranţă cu privire la carnivorele mari, promovarea conservării integrate pe termen lung, creşterea gradului de conştientizare şi de susţinere a factorilor interesaţi locali cu privire la conservarea speciilor ţintă”, arată inițiatorii proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.