La Timişoara va curge cu amenzi pentru patronii de cluburi şi terase...

La Timişoara va curge cu amenzi pentru patronii de cluburi şi terase care nu intră în legalitate. Cine sunt cei care nu vor scăpa de zgomot

0
DISTRIBUIȚI

heavengolan [1024x768]

Patronii teraselor sau cluburilor ilegale din Timişoara au fost din nou somaţi să intre în legalitate de către primarul urbei, Nicolae Robu, care a avertizat că deşi municipalitatea şi Poliţia Locală nu doresc să aplice amenzi peste amenzi, sancţiunile vor fi servite fără milă faţă de cei care refuză să se conformeze legislaţiei în vigoare. „Am declarat în repetate rânduri că Timişoara nu poate fi campus monastiresc. Este un oraş cu foarte mulţi tineri, cu oameni care au nevoie şi de distracţie pentru că în Timişoara se munceşte. Rata şomajului este sub 1%.
Administratorii de cluburi din Timişoata trebuie să înţeleagă că oferta lor de distracţie nu poate fi acceptată în orice termeni.


Eu le cer să nu se expună la amenzi şi mai mult de atât la închiderea sau suspendarea activităţii şi să respecte legea. Trebuie să înţeleagă că atâta vreme cât nu au instalaţii de izolare fonică corespunzătoare atât vreme cât funcţionează în aer liber unele din ele, numărul de decibeli nu poate fi atât cât îşi doresc ei sau cât le place unora din clienţi. Eu cred că lumea se poate simţi bine în cluburi închise şi în aer liber şi la un volum mai mic al muzicii astfel încât să nu fie deranjaţi cetăţenii care locuiesc în vecinătate sau mai departe”, a declarat edilul.

Primarul a vorbit şi despre terasele din Piaţa Victoriei spunând că în vizunea sa acele spaţii nu deranjează cu nimic. Robu susţine că uneori seara se relaxează acolo la un suc sau la o îngheţată şi că nu i se pare că zgomotul este de natură să deranjeze locatarii din blocurile învecinate. „Aceste persoane trebuie să înţeleagă că locuiesc într-un oraş şi că nu trebuie să fim deranjaţi nici când auzim un anumit zgomot care nu depăşeşte pragurile legale. Niciodată nu s-a întâmplat să constat de la una din terase gălăgie. Nu trebuie să fim nici la o extremă nici la cealaltă. Trebuie să fim civilizaţi şi să ne respectăm reciproc”, a conchis edilul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.