Lacul Văliug din Banat, locul ideal în care timişorenii se pot relaxa...

Lacul Văliug din Banat, locul ideal în care timişorenii se pot relaxa în weekend FOTO

0
DISTRIBUIȚI

lacul valiug

Foto: Flavius Srinca

Lacul Văliug din judeţul Caraş-Severin atrage ca un magnet turiştii din vestul ţării, şi nu numai, care doresc să se relaxeze cel puţin un weekend într-un loc cu peisaje spectaculoase, departe de agitaţia din oraşe. Timişorenii nu trebuie să rateze această locaţie în care pot admira o privelişte spendidă. Lacul Văliug este una din cele mai importante atracţii turistice din Banatul Montan.

Lacul Văliug se află în apropiere de Reşiţa, în preajma localităţii cu acelaşi nume, fiind un lac de baraj artificial construit pentru producerea energiei electrice, dar şi pentru alimentarea cu apă. Totodată, Lacul Văliug a fost amenajat şi pentru agrement. Barajul Văliug a fost construit în urmă cu peste 100 de ani pe râul Bârzava şi a primit şi denumirea de Gozna după numele celui mai înalt vârf din Munţii Semenic.

lacul valiug

Acest lac din judeţul Caraş-Severin este locul ideal pentru scăldat sau făcut plajă.


De asemenea, aici pot fi practicate diverse sporturi acvatice, mai ales că au fost amenajate locuri speciale pentru astfel de activităţi de relaxare. Lacul Văliug are o adâncime maximă de până la 25 de metri.

„Cotind la dreapta la sensul giratoriu din centrul Văliugului, după un kilometru se ajunge la răscrucea cu drumul spre Prislop –Semenic unde din nou se face la dreapta şi după 500 m se ajunge la barajul Lacului Gozna”, descriu pe Facebook cei de la pagina „Banatul Montan – Ghidul tău turistic” cum se ajunge la Lacul Văliug.

Foto: România-redescoperită

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.