Povestea unui eveniment născut din problemele cauzate de globalizare. Cât timp puteți...

Povestea unui eveniment născut din problemele cauzate de globalizare. Cât timp puteți vizita Interfoto Timișoara 2015 GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

interfoto expozitie (1)

Mansarda Facultății de Arte și Design Timișoara găzduiește astăzi, 3 iulie, de la ora 18.00, vernisajul expoziției internaționale de fotografie INTERFOTO 2015, ediția din acest an fiind mai amplă față de cele precedente prin diversitatea subiectelor, a tehnicilor folosite și a conceptelor prezente în imagini.

Alături de fotografi români, pe simeze vor fi expuse lucrări din Germania, Austria, Ungaria și Serbia, mulți dintre autorii acestora fiind, nu o dată, cîștigători ai medaliilor de aur la evenimente de top internațional. Expoziția INTERFOTO, aflată la cea de-a V-a ediție, a devenit un eveniment cultural-artistic din ce în ce mai important, ținând cont de modul în care a evoluat fotografia în ultimii ani, datorită tehnicii digitale. Cea mai amplă expoziție de fotografie își propune să îmbine jurnalismul cu fotografia stradală, arhitecturală, cea despre modă și frumusețe, oameni, sport sau situații inedite.

Interfoto a luat naștere în orașul german Pirmasens, cel mai important centru de producție al pantofilor din Germania, unde cele peste o sută de fabrici s-au închis în urma globalizării. Locul acestora a fost luat de industriile creative, iar evenimentul „Fototage Pirmasens” (Zilele fotografice ale Pirmasensului) a ajuns să fie cea mai mare expoziție fotografică din Europa. În urma întâlnirii fotografilor membri ai platformei de excelență fotografică a revistei germane „Stern”, care a avut loc în 2010, s-a organizat la facultatea de arte prima ediție a expoziției INTERFOTO, cea mai mare expoziție de profil pe care a avut-o vreodată orașul. Au urmat edițiile din următorii trei ani, iar anul trecut expoziția nu a avut loc, deoarece s-a celebrat tradiționala „Fototage Pirmasens”, la care au participat și numeroși fotografi timișoreni și arădeni.

În cadrul vernisajului va avea loc și lansarea albumului FISART 2014, care reunește documentația fotografică a festivalului internațional de Street Art Timișoara 2014 și care va fi însoțită de o prezentare multimedia.


Expoziția va putea fi vizitată până la sfîrșitul lunii iulie, iar în cadrul ei vor avea loc seminarii și workshop-uri de specialitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.