Președintele Consiliului Județean Arad, liberalul Nicolae Ioțcu, prins de DNA în...

Președintele Consiliului Județean Arad, liberalul Nicolae Ioțcu, prins de DNA în flagrant de LUARE DE MITĂ. Vezi pentru ce erau banii UPDATE 8 Cum şi-a ascuns cătuşele FOTO și VIDEO

2
DISTRIBUIȚI

iotcu la dna 7

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, liberalul Nicolae Ioțcu, a fost reținut, astăzi, în urmă cu puțin timp de DNA Timișoara în urma unui flagrant de luare de mită. Conform primelor informații acesta a fost prins când primea o sumă importantă de bani într-o operațiune realizată cu sprijinul SRI Arad și DGA. Șpaga este legată de proiectele de investiții derulate de CJ Arad la spitalul județean.  Ioţcu  susţinea nu de mult „aceste achiziţii fac parte din ambiţiosul proiect din sistemul sanitar prin care dorim să aducem Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă la standarde moderne. Arădenii merită să aibă un sistem de sănătate competitiv. Prioritatea noastră e viaţa şi sănătatea, iar prin aceste investiţii creştem calitatea actului administrativ. Avem nevoie cu toţii de un spital cu nivel înalt de dotare, care să asigure furnizarea serviciilor medicale cu grad mare de complexitate, atât în interesul pacienţilor, cât şi al corpului medical”.

Nicolae Ioţcu ocupă funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Arad din anul 2008. El şi-a început cariera politică în 1996, ca membru al Partidului Democrat, iar în numai un an a devenit vicepreşedinte al organizaţiei de tineret, pentru ca în 1999 să ajungă la şefia tinerilor democraţi. În 2001, Nicolae Ioţcu devine vicepreşedinte în partid, iar începând din 2005 deţine funcţia de secretar general al PD Arad. A fost  senator  în perioada 2004-2008.  Din 2008 este președinte al Consiliului Județean Arad, reușind  să obțină un al doilea mandat. După alegeri,   Ioţcu a intrat în competiție cu  primarul Aradului, Gheorghe Falcă şi a vrut să preia organizaţia judeţeană a partidului. Nu a reuşit deoarece Falcă a câştigat alegerile, însă echipa lui Ioţcu l-a acuzat de furtul lor. Nicolae Ioțcu este un apropiat al primului ministru nominalizat al PNL, Cătălin Predoiu, în mediile politice discutându-se că președintele CJ Arad ar fi fost principalul favorit pentru ocuparea postului de ministru al Dezvoltării. Averea acestuia a crescut considerabil după ce a ajuns în funcția de președinte al consiliului județean, presa semnalând numeroase tranzacții dubioase ale familiei sale. Declarația de avere a lui Nicolae Ioțcu nu este postată pe site-ul instituției.

Ioțcu este economist, absolvent al Universităţii Dimitrie Cantemir din Timişoara şi al Universităţii Naţionale de Apărare Carol I – Colegiul Naţional de Apărare.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1 Anchetatorii fac percheziții și la locuința politicianului, iar DGA se află acum la biroul acestuia din cadrul administrației județene din Arad.

UPDATE 2 Conform surselor judiciare, Ioțcu a fost prins astăzi cu o mită de 10.000 de euro asupra sa, după ce în urmă cu trei zile a primit alți 35.000 de lei, în schimbul promisiunii unor proiecte de investiții. Flagrantul a fost realizat chiar în fața vilei sale, cu numărul 13 de pe strada Tinereții din comuna Vladimirescu, de lângă Arad.

UPDATE 3 Nu mai puțin de trei avocați, printre care și celebrul Gheorghiță Mateuț, au sosit la vila lui Ioțcu pentru a-l reprezenta. Anchetatorii au început percheziția în vila și dependințele acesteia. În curtea din spatele vilei, președintele CJ Arad și-a amenajat o minicascadă și și-a instalat un jacuzzi pe gazon.

UPDATE 4 Nicolae Ioțcu a fost dus în urmă cu puțin timp, de cei de la DNA în vila sa pentru percheziții. Cu o față căzută, președintele CJ Arad a refuzat să răspundă la orice fel de întrebare a jurnaliștilor, fiind urcat într-una dintre mașinile DNA. Ioțcu a fost dus la sediul CJ Arad unde i s-a percheziționat biroul, avocatul Gheorghiță Mateuț nu a făcut nici un fel de declarație, susținând că „suntem într-o procedură, vom vedea mai încolo”. Nicolae ioțcu urmează să fie adus pentru audieri la sediul DNA Timișoara.

UPDATE 5 Președintele CJ Arad a ajuns la sediul DNA Timișoara și a fost dus la audieri. Nicolae Ioțcu a rămăs mut la întrebările jurnaliștilor.

UPDATE 6 Anchetatorii au ajuns la Ioțcu prin intermediul administratorului public al județului Arad, Cristian Dragăn, anuntă site-ul actualități-arad.ro.


Cristian Drăgan l-a invitat la locuinţa sa din Vladimirescu pe Nicolae Ioţcu, unde i-a predat cea de  a doua tranșă de bani, înainte de a fi prins de anchetatori.

UPDATE 7 La ora 21,40 a fost emisă ordonanță de reținere pe numele lui Ioțcu, care a refuzat să facă declarații, prevalându-se de dreptul la tăcere.

UPDATE 8 Nicolae Ioțcu a ieșit din sediul DNA Timișoara încătușat, dar și-a acoperit „brăţările” cu un prosop. Acesta a zâmbit când a fost întrebat dacă se aştepta ca Drăgan să colaboreze cu anchetatorii. Când a fost dus în maşina DNA pentru a fi transportat în arestul IPJ Timiş, de pe o terasă din apropiere s-a strigat „Hoţul” şi „Bravo DNA”.

Foto: Adrian Pîclișan
2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.