Prețuri în creștere la apartamentele din Timișoara. La ce categorie de locuințe...

Prețuri în creștere la apartamentele din Timișoara. La ce categorie de locuințe s-a înregistrat totuși o scădere în ultimele luni

0
DISTRIBUIȚI

apartamente

Prețurile apartamentelor au crescut în primul semestru cu aproape 5%, În Timișoara.


Vânzătorii se declară mulțumiți că fac afaceri bune.

Potrivit analiștilor imobiliari, în orașul de pe Bega, prețul mediu cerut pentru un apartament scos la vânzare (indiferent de anul construcției) s-a majorat cu 4,7% în decurs de șase luni, crescând astfel de la 847 la 887 de euro pe metru pătrat. Creșterea cea mai accentuată s-a înregistrat odată cu intrarea în sezonul cald. Prima lună de vară a adus o creștere față de luna mai cu 1,4%. Locuințele din blocurile vechi s-au apreciat, în ultimele șase luni, cu 5,4% (de la 837 la 882 de euro pe metru pătrat), iar valoarea de listare a apartamentelor din noile ansambluri rezidențiale a crescut cu 1,7%, de la 892 la 907 euro pe metru pătrat.

Un avans de 3,9% a avut loc pe segmentul apartamentelor vechi, de la 827 la 859 de euro pe metru pătrat. În schimb, locuințele din noile ansambluri rezidențiale s-au ieftinit cu 1,3% în decurs de șase luni, de la 904 la 892 de euro pe metru pătrat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.