„Primarul-drujbă” lovește din nou: copaci sănătoși tăiați și astăzi în Timișoara GALERIE...

„Primarul-drujbă” lovește din nou: copaci sănătoși tăiați și astăzi în Timișoara GALERIE FOTO

6
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1152268685">

taiere copaci timisoara (5)

În Timișoara continua defrișarea copacilor sănătoși, fără nicio explicație coerentă. Tei tineri și arbuști au fost secerați, astăzi, la prânz.

Cititorii PRESSALERT.ro ne-au transmis fotografii care arată ce măcel au făcut tăietorii de copaci din ordinul primarului Nicolae Robu. Primii au fost tăiați în zona Pieței Maria, la ora 11.00. Exact când se instala canicula și lumea începea să fie tot mai puțină pe stradă. Întrebați despre ceea ce fac, oamenii au spus că se face curățenie. Tăierile au continuat pe malul canalului Bega, înspre Facultatea de Medicină. Așa cum se vede și în fotografiile primite la redacție, s-au retezat copaci tineri și sănătoși, care nu erau uscați și care, în concluzie, nu prezentau niciun pericol, deci nu aveau de ce să fie eliminați. Unul din copacii foarte tineri tăiați la Medicină a fost un corcoduș. Motivația muncitorilor cu drujbele: „ăsta făcea mizerie”. Curios este că, anul trecut, când a ordonat reamenajarea Pieței Nicolae Bălcescu, Robu a girat plantarea unor corcoduși fix în stația de tramvai.

Concluzia este că în Timișoara nu se poate „face ordine” decât dacă se taie copacii. Cel puțin aceasta e viziunea edililor. Cu puțin timp înainte de ora 13.00 tocmai se reteza un tei, sănătos și acesta, din pâlcul de tei care flanca stația de troleibuz de la Gara de Nord. Un tei viu, sănătos, cu frunzele verzi pe el. Un personaj care coordona lucrarea ne-a spus că „nu se face nimic fără aprobarea primăriei; copacul era uscat, era un pericol pentru lume”. Fotografiile vorbesc de la sine: coroana teiului era intactă, secțiunea tulpinei la fel.

„Vizavi de prefectură, spre Parcul Copiilor, e un copac uscat de tot, care e în această stare de timp îndelungat, dar pe care edilii nu l-au sesizat niciodată. Acela este într-adevăr un pericol public. În schimb se taie copaci verzi, cu frunze pe ei, sau copăcei”, ne-a transmis o cititoare.

Așteptăm să ne mai sesizați cu privire la alte situații de acest gen pe care le surprindeți în oraș.

Fotografii: Ramona Băluțescu

 

6 COMENTARII

  1. Drujbăceanu și „specialiștii” lui! „Făceau mizerie.” Ha-ha-ha! Ce bolovani de muncitori și le mai și dau ăstora drujbe, ca să-și exercite prostia.

    Ce primar patetic și ce trist pentru timișoreni…

  2. Cand eram copil,la sat la bunicii mei,era unul care era ceva mare sef pe la C.A.P. si povesteau oamenii din sat, ca a taiat toti ciresii si prunii de pe deal,ca sa faca teren arabil din ecel loc…plangeau oamenii sa nu-i taie si l-au blestemat…a murit cu ambele picioare taiate… de luat aminte…

  3. Sper să moară în chinuri groaznice acest maimuțoi ce în loc să se suie înapoi în copaci unde-i e locul, îi taie cu o nesimțire crasă și vine apoi cu argumente penibile în favoarea-i!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.