Programul teraselor din Timişoara, prelungit în tot oraşul. Până la ce oră...

Programul teraselor din Timişoara, prelungit în tot oraşul. Până la ce oră vor putea funcţiona şi cum s-au certat cetăţenii nemulţumiţi cu primarul Robu

0
DISTRIBUIȚI

catedrala mitropolitana centru timisoara

Discuţii aprinse astăzi în plenul Consiliului Local Timişoara pe tema prelungirii programului teraselor din centrul oraşului, de pe malurile Begăi şi din Complexul Stundeţesc. Mai mulţi locatari din Piaţa Victoriei au venit să le ceară aleşilor locali să nu voteze pentru noul proiect de hotărâre, care va permite funcţionarea teraselor până la ora 1.00 noaptea.

„Piaţa Victoriei este o zonă rezidenţială, sunt locuinţe, la noi e monument istoric. 90% din spaţii sunt locuinţe, cum au fost mereu. Credem că prelungirea orarului nu este un lucru bun.


Orarul acesta nu este respectat. Ora 12.00 oricum nu înseamnă 12.00. Chiar m-am bucurat să constat că faţă de anii trecuţi s-au mai schimbat lucrurile privind programul teraselor. Acum, când se prelungeşte, îmi aduc din nou aminte de suferinţele noastre nocturne. Toată muzica la decibeli şi cu acei başi sănătoşi pentru sănătate s-a mai potolit o vreme. La şapte dimineaţa încep clopotele de te scoală şi din morţi”, a spus o locatară de la Piața Victoriei numărul 8. O altă locatară din centru a cerut respect faţă de familiile celor care locuiesc acolo şi a cerut ca aceştia să aibă parte de acelaşi program de linişte ca şi alţi locatari, atenţionând că după ce terasele se golesc încep debarasarea meselor şi căratul lăzilor, care durează încă o oră.

Primarul Nicolae Robu a spus că „am înţeles că sunteţi pentru aceeaşi problemă. Aveţi aceeaşi poziţie. Noi am înţeleles asta, vă asigur de tot respectul nostru, dar vă rugăm să înţelegeţi că în toată această perioadă a anului e nevoie de spaţiu liber pentru cetăţeni. La aceste terase nu se face gălăgie pentru că interzicem să se facă gălăgie. Prin regulament este interzis să se pună muzică, doar la Lloyd se pune. Este linişte, văd cu ochii mei pentru că de multe ori nu ajung nici eu numai pe la ora 23.00”.

Consilierul local Alfred Simonis a cerut să ştie ce garantează că la terase nu se va prelungi programul până la ora 2.00 cu tot cu debarasarea meselor şi căratul lăzilor. Mai mult, acesta a cerut să ştie de ce poliţia nu a aplicat încă amenzi pentru nerespectarea programului. Directorul poliţiei locale, Dorel Cojan, a declarat că nu au fost motive pentru a aplica amenzi. Pentru a fi corecţi faţă de toţi locatarii oraşului, aleşii locali au votat modificarea programului de funcţionare pentru terasele din tot oraşul. Proiectul a trecut, iar singurul consilier care a votat împotrivă a fost Flavius Boncea, în timp ce Elena Wolf și Simion Moșiu s-au abținut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.