Secretarul general al NATO, la București: „România este un aliat foarte hotărât”

Secretarul general al NATO, la București: „România este un aliat foarte hotărât”

0
DISTRIBUIȚI

Jens-Stoltenberg

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat marți, la București, că România este un aliat „foarte hotărât”, transmite Agerpres.

„România este un aliat foarte hotărât. România se bazează pe NATO și NATO se poate baza pe România”, a spus Stoltenberg, la Palatul Cotroceni, după întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis.

„Nu vedem niciun fel de amenințare imediată împotriva unui aliat NATO”

Jens Stoltenberg a afirmat că Alianța Nord-Atlantică nu vede niciun fel de amenințare imediată împotriva unui aliat, arătând că garanțiile de securitate se aplică terestru, maritim și aerian.

„Nu vedem niciun fel de amenințare imediată împotriva unui aliat NATO.


Este foarte important pentru mine să subliniez că garanțiile de securitate din articolul 5 din Tratatul fundamental al NATO acoperă întregul teritoriu al tuturor aliaților inclusiv apele teritoriale și spațiul aerian. NATO este gata să apere toți aliații împotriva oricărui tip de amenințări și acest lucru se aplică atât pe zona terestră, spațiul aerian, cât și pentru apele teritoriale”, a spus Stoltenberg, la Cotroceni, după întrevederea cu președintele Klaus Iohannis.

El a fost întrebat cum privește anchetă Rusiei privind legalitatea proclamării statelor baltice și faptul că România a fost „amenințată” de oficiali ruși și dacă NATO este gata să sprijine militar România în zona maritimă.

Secretarul general al NATO a arătat că și Norvegia, țară unde a fost politician, are o linie de delimitare în Marea Barenț și o frontieră comună aeriană cu Rusia.

„Garanțiile de securitate NATO acoperă nu doar terestru, cât și spațiul aerian și apele teritoriale”, a adăugat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.