Studenţii de la Universitatea de Vest din Timişoara, mai flexibili pe piaţa...

Studenţii de la Universitatea de Vest din Timişoara, mai flexibili pe piaţa muncii. Cum îi ajută instituţia

0
DISTRIBUIȚI

studenti uvt

Conducerea Universităţii de Vest din Timişoara vrea să-i facă pe absolvenţi cât mai flexibili pe piaţa muncii. Pentru ca tinerii să-şi găsească un loc de muncă mai uşor după terminarea studiilor, instituţia timişoreană a luat o decizie inedită.


Prin urmare, fiecare student care parcurge în acest moment anul I şi II de studiu are posibilitatea de a învăţa în fiecare semestru din anul II şi primul din anul III şi alte materii decât cele oferite de facultate, „astfel încât să se integreze mai uşor pe piaţa muncii”, transmit reprezentanţii Organizaţiei Studenţilor din Universitatea de Vest din Timişoara (OSUT).

De exemplu, un student înscris la facultatea de muzică poate să meargă la cursuri de management sau de la o facultate total diferită de cea la care este înscris. „Disciplinele complementare opţionale urmăresc şi formarea unor competenţe transversale, care asigură: abilităţi de lucru în echipă, utilizarea tehnologiei informaţiei şi comunicării, rezolvarea de probleme şi luarea deciziilor, iniţiativă şi spirit antreprenorial, etc”, mai spun reprezentanţii OSUT.

Studenţii de la Universitatea de Vest din Timişoara trebuie să aleagă aceste discipline complementare până în data de 31 iulie. Fiecare disciplină va avea două credite, care sunt parte a celor 30 de credite aferente unui semestru. De asemenea, notele obţinute la aceste discipline intră în calculul mediei. Mai multe informaţii despre disciplinele complementare sunt disponibile AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.