Tramvaiele „Armonia”, în curând pe șinele din Timișoara. Vezi când vor intra...

Tramvaiele „Armonia”, în curând pe șinele din Timișoara. Vezi când vor intra în circulație și pe ce linii

0
DISTRIBUIȚI

tramvaie reabilitate06_resize

Mai bine de un an de zile, atât a durat reabilitarea a două tramvaie de către Electroputere VFU Paşcani şi Astra Vagoane Călători pentru urbea de pe Bega. În data de 8 iulie tramvaiele au ajuns pe șinele din oraș, însă doar pentru paradă, fiind inaugurate de Ziua Transportului Public.


Primarul Nicolae Robu nu a pierdut ocazia de a se lăuda cu realizarea.

„Vreau să vă spun că am dat nume acestor tramvaie, ele sunt un nou model de tramvai made in România. Noi nu am ţintit aşa ceva când am demarat programul de reabilitare, dar am constatat că am făcut ca în România să se fabrice din nou tramvaie. Este un lucru excepţional, iată că cele două fabrici care au tradiţie în domeniul materilalului rulant de cale ferată au reuşit să producă acest tramvai numit Armonia”, spunea atunci edilul-șef.

După inaugurarea celor două tramvaie, acestea nu au ajuns nici acum pe șinele din oraș, dat fiind faptul că au nevoie de încă o autorizație de la Autoritatea Feroviară, pentru a putea fi puse în circulație. Tramvaiele vor circula doar pe liniile 1 și 2, pentru că restul de trasee nu sunt reabilitate. Astăzi, în plenul Consiliului Local Timișoara, directorul Regiei Autonome de Transport Timișoara, Ioan Goia, a informat că tramvaiele vor ieși pe șine în decursul săptămânii viitoare.

Vă reamintim că reabilitarea celor două tramvaie a costat 480.000 de euro fără TVA pe bucată şi că primarul Robu a promis că în curând un nou lot de tramvaie va pleca spre reabilitare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.