Trasee turistice DE VIS în Banat, în satele pitorești și în orașele...

Trasee turistice DE VIS în Banat, în satele pitorești și în orașele moderne, cu incursiuni în gastronomia locală. În ce zone mirifice puteți face drumeții FOTO

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-715148140">

semenic 2

În cadrul programului de cooperare transfrontalieră România-Serbia pentru promovarea turismului în Banat, Direcția de Promovare a Turismului Caraș-Severin a întocmit mai multe trasee turistice pentru iubitorii de drumeții.

Rute turistice urbane și rurale în Banatul românesc

O primă rută turistică vizează orașele Banatului Montan și propune o incursiune în istoria industrială a Reșiței și Aninei, în cea arhitecturală a Caransebeșului și a Oraviței, în împrejurimile pitorești ale orașului Oțelu Roșu, dar și în gastronomia specifică zonei Moldova Nouă și Orșova.

O altă rută, rurală, încearcă să surprindă turiștii printr-o diversitate de oferte, în care pot fi admirate peisajele montane de pe traseul care leagă Borlova și Muntele Mic de Muntele Semenic, Gărâna și Brebu Nou, iar șoseaua montană Brebu Nou – Slatina Timiș oferă una dintre cele mai frumoase priveliști din regiune. Merită vizitate Cheile Nerei și Clisura Dunării, cu posibilitatea de a ajunge la Orșova pe un drum splendid de-a lungul Dunării. Circuitul se închide prin orașul Băile Herculane, continuând pe Valea Almăjului.

Iubitorii de ape termale se pot bucura de un sejur plăcut la Băile Herculane, stațiune balneară vestită de mii de ani.

Turism în Serbia

Ruta turistică Serbia, așa cum a fost gândită cei care au stabilit aceste trasee, promite vizitatorilor surprize spectaculoase. În țara vecină, turiștii au parte de o bogăție și diversitate gastronomică recunoscută în Balcani și de o ospitalitate pe măsură, iar relațiile interculturale, vechi de secole, îi fac pe vizitatori să se simtă ca acasă în zona transfrontalieră. Comunitatea Veliko Gradiște se remarcă prin faptul că oferă o mostră a bucătăriei tradiționale din lunca Dunării fără a se limita la aceasta, iar comunitățile Golubăț și Vârșeț au monumente istorice care amintesc de istoria comună a locuitorilor din Banatul istoric.

O incursiune în arhitectura urbană, în bună parte asemănătoare celei din Banatul românesc, e recomandată în orașele Pancevo și Vârșeț, renumite de asemenea prin numeroasele carnavaluri și alte sărbători organizate în fiecare an, care atrag turiști din întreaga Europă.

Kovăcița este o comunitate mică dar care este în măsură să surprindă turiștii, prin pictorii naivi care trăiesc și lucrează aici dar și prin atelierul restauratorului de viori Ian Nemcek.

Un alt punct de atracție este muzeul de etnografie din Uzdin, care nu poate fi ocolit de vizitatori.

1 COMENTARIU

  1. Colaborare cu castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Selectam urgent persoane din toate localitatile tarii, pentru colaborare part-time sau full-time. Castigurile, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), vin din prima luna, iar activitatea este extrem de simpla. Garantam seriozitate maxima si cerem acelasi lucru. Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: bozdoc_ionutz@yahoo.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.