Un cercetător timişorean le explică chirurgilor ce se întâmplă în corpul uman...

Un cercetător timişorean le explică chirurgilor ce se întâmplă în corpul uman după ce operează un pacient pe inimă. Cum sunt salvaţi oamenii de la deces

2
DISTRIBUIȚI

sange

Pacienţii care sunt supuşi unei intervenţii de bypass coronarian nu vor mai muri din cauza complicaţiilor. Un cercetător de la Universitatea Politehnica din Timişoara a găsit soluţia pentru ca astfel de intervenţii chirurgicale să aibă un succes de 100 %. Alin Totorean, doctorand în anul 3 în domeniul Inginerie Mecanică, şi-a propus ca pentru tema de doctorat să analizeze şi să explice ce se întâmplă la curgerea sângelui prin bypass-uri.

„Tema mea de doctorat este „La graniţa dintre inginerie şi medicină”, care îi ajută pe medicii chirurgi, pentru că este vorba despre optimizarea intervenţiilor chirurgicale.


Noi explicăm prin diferite metode ceea ce se întâmplă la curgerea sângelui prin bypass-urile respective. Scopul este de a îmbunătăţi intervenţiile chirurgicale prin reducerea şi idealul este eliminarea recidivei postoperatorii, ceea ce conduce la eşecul grefei de bypass şi chiar la deces. Vrem să venim cu soluţii inginereşti la tehnicile chirurgicale existente la ora actuală în practica medicală, pentru a elimina complicaţiile respective. Este o temă cu importanţă practică foarte mare, având în vedere incidenţa în continuă creştere a bolilor cardiovasculare”, ne-a povestit Alin Totorean.

Potrivit specialiştilor, bolile cardiovasculare reprezintă, în continuare, principala cauză de deces pe plan mondial.

2 COMENTARII

  1. Foarte slab articolul… nimic substanțial, nu am inteles ..care e solutia prin care se solutioneaza problema?
    Un aricol facut pentru clik-bite .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.