Un nou proiect MEGALOMANIC „marca” Nicolae Robu. Cum plănuiește să desființeze toate...

Un nou proiect MEGALOMANIC „marca” Nicolae Robu. Cum plănuiește să desființeze toate cluburile de fițe din jurul stadionului „Dan Păltinișanu” GALERIE FOTO

1
DISTRIBUIȚI

planuri stadion nicolae robu (5)

Dat fiind faptul că multe dintre obiectivele promise în campania electorală au rămas doar pe hârtie, primarul Nicolae Robu a prezentat vineri un nou plan de dezvoltare a oraşului.

Cu ajutorul unei machete, edilul a expus un nou plan prin care promite să desfiinţelze cluburile Heaven sau No Name pentru a construi în zonă o mare bază sportivă în zona stadionului „Dan Păltinișanu”.

Edilul a declarat că „denumirea de «masterplan» este una neoficială, dar ceea ce vedem aici este de fapt o reflectare a unui masterplan pentru toată această zonă. Aici avem amplasamentul noului stadion, vreau să precizez din start că proporţiile sunt respectate în acord cu realităţile. Noul stadion care va putea fi cu capacitate de peste 40.000 de locuri va putea fi amplasat în această zonă. Aici este Bulevardul Sudului se intersectează cu Liviu Rebreanu. Pe aici va merge bulevardul, pe viitor, când va fi prelungit să ajungă până la Pestalozzi. În această zonă va fi stadionul, vom avea un bazin de înot olimpic, o sală polivalentă de 15.000 de locuri, iar aici stadionul actual, Dan Păltinişanu. În continuare avem baza sportivă a UPT, cu hala trivalentă, cu terenurile în aer liber de diverse dimensiuni, cu terenuri de tenis, cu această cabană multifuncţională, cu sala de sport cu bazinul de înot şi cu sala Polivalentă pe care o facem împreună municipalitatea cu UPT cu finanţare circa 50%. Remarcaţi că pentru a face tot ce am prezentat aici va trebui sâ desfiinţăm clubăraiul din zonă”, a spus Robu.

Întrebat cum va închide cluburile din zonă, edilul a spus că „o să facem asta aplicând legile existente în România şi nu altfel. Evident, fiind vorba de un masterplan, vom găsi una din formulele legale la dispoziţie pentru a rezolva această problemă. Timişoara va avea un campus sportiv care se va întinde pe o arie imensă, de la viitoarea prelungire a Sudului, pe Cerna, pe Podeanu, Surorile Marin Caceu, Arieş, Rebreanu. Toată zona aceasta va fi o zonă a sportului. Avem prevăzut şi un velodrom şi un hotel dedicat sportirvilor”, a explicat edilul.

Deşi pe machetă planul arăta frumos, Robu nu a putut oferi un termen până la care investiţia va fi realizată.


Mai mult, aşa cum ne-am obişnuit la proiectele edilului nici sursa de finanţare nu este cunoscută. „Nu avem în momentul de faţă acces la surse. Mai întâi trebuie să ştii ce vrei. După ce ştii ce vrei, după aceea vezi pe ce surse de finanţare te poţi focaliza. Pentru unele obiective vor fi necesare fonduri de la guvern, fiindcă nu vor fi finanţate de la UE. Unele vor fi realizate din venituri proprii, altele vor fi realizate în parteneriat public-prirvat. Asta este o anumită etapă”, a spus Robu.

O altă grijă a primarului a fost promisiunea că „în zonă vor fi plantaţi foarte mulţi copaci, unii chiar şi în parcarea de lângă stadion, cu riscul de a pierde anumite spaţii de parcare”, a declarat primarul.

1 COMENTARIU

  1. Cum vrea Primarul Robu să închidă Cluburile de pe lângă stadion ?! Unde ne vom mai „relaxa” si unde ne vom mai distra după ?! Hm ?!
    El da aprobare de construcție si aviz de funcționare unui alt Club Nou ce urmează sa se deschidă in următoarele doua săptămâni in aceeași zona si face afirmații pentru presa ?!
    Pai asta ne trebuie noua ?! Clujul nu mai știe ce sa facă pentru locuitorii lui ca sa se distreze si sa se simtă cât mai bine si Primarul nostru mult iubit vrea sa ne reducă la tăcere…vrea sa ne tragă înapoi in trecut…sa devenim un oraș mort, plin de pensionari si de turiști retrași in locuri liniștite, cu media de vârsta peste 70 :))
    De ce nu Închide localurile fără autorizație si pe cei care lucrează ilegal ?! De ce oare face afirmații ca va Închide niște afaceri corecte,plătitoare de Taxe si Impozite la Bugetul local ?!
    De ce Primarul Robu e atat de învrăjbit împotriva Cluburilor si barurilor ?! Oare clienții acestora nu sunt tot locuitori ai orașului ?! Poate are alte planuri…poate vrea sa-i facă loc prietenului sau de Partid, care își va deschide in curând un Club tot in zona amintita mai sus…poate vrea sa-i ofere exclusivitate in schimbul sprijinului politic… Întortocheate sunt căile politicii !
    Ideea e simpla: m-am interesat si am aflat ca doar un singur Club din Zona stadionului este la zi cu Impozitul si taxele ! Doar un singur Club are toate Acordurile si Autorizațiile necesare funcționarii legale…nu Avize de Funcționare…avizul este premergător in cazul unui acord sau autorizații si majoritatea se folosesc de tertipul asta ca sa funcționeze…!
    Deci, in concluzie, Primarul face niște declarații de Presa, cautănd sa-si mai atragă câțiva susținători din rândul generației a treia, uitând poate ca in câțiva ani, cei care acum sunt in Cluburile din oraș, ar putea oricând sa-i ia locul !
    Pana atunci, tot ce ne mai rămâne de făcut este sa….ne mutam cu toți la Cluj pana se va schimba conducerea Primăriei sau sa ne exprimam opiniile cu toții in scris si in cât mai multe metode posibile îndreptate direct spre Primaria Timisoara, așa poate va înceta Primarul nostru mult iubit sa mai facă astfel de afirmații fără vreo acoperire in viitor…!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.