ADR VEST, avertisment DUR pentru Primăria Timişoara. De ce riscă să piardă...

ADR VEST, avertisment DUR pentru Primăria Timişoara. De ce riscă să piardă banii pentru proiectele finanaţate de UE

0
DISTRIBUIȚI

11796247_936334223078935_169385761156079248_n

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, nu pierde nicio ocazie de a se lăuda cu performanţele obţinute în implementarea programelor cu fonduri europene. Însă se pare că realitatea de pe teren nu este aceeaşi cu cea din declaraţiile edilului. Documente care atestă faptul că întârzierile legate de implementarea proiectelor cu fonduri europene în urbea de pe Bega pot cauza pierderi grave la bugetul local au fost publicate astăzi pe Facebook.

11817023_936334263078931_4313402072927461939_n (1)

Informaţiile au fost preluate de consilierul local independent Bogdan Herzog, care a scris pe site-ul său că „acum, printr-o scrisoare oficială, gestionarul regional al fondurilor europene, Agenția de Dezvoltare Regională ADR Vest, sesizează Primăria cu privire la necesitatea de a prevedea cca 24 mil Euro pentru finanțarea proiectelor accesate.


Ce înseamnă acest lucru? Că, deși acești 24 mil Euro puteau fi accesați de primărie, datorită întârzierii proiectelor, decontările nu au avut loc până in prezent. Întrucât s-a intrat în criză de timp, toți banii pentru care nu se vor depune cererile de decontare vor trebui suportați nu din fonduri europene (așa cum s-ar fi putut dacă treaba era bine facută) ci din banii Dvs, ai contribuabilului. În baza ritmului actual de lucru ADR estimează această sumă la 112,6 mil RON.

Și acesta nu e cel mai rău scenariu. Vorba “optimistului” se poate și mai rău: dacă proiectele nu sunt finalizate nici din banii primăriei, există posibiltatea ca din bugetul local să trebuiască să fie returnați toți banii primiți până acum pe proiectele respective!!!! Ați crezut că știrile sunt suficient de proaste și de explozive – din păcate, nu. Discuția de mai sus vizează doar proiectele vechi, de tip Pasaj Michelangelo sau Centrul Istoric, inițiate de fosta administrație și continuate de Robu și compania”.

Pentru a preveni un dezastru Herzog propune realizarea unui calendar public, actualizat saptamanal, cu privire la situatia decontărilor, întrucât datorită gravității situației se impune monitorizarea permanentă și utilizarea intensivă a celei mai critice resurse: timpul. Mai mult, Herzog a mai scris şi că din cele 50 de proiecte pe care Primăria Timişoara vrea să le finanţeze cu bani de la UE în ciclul 2014-2020 doar cinci ar fi eligibile.

Sursa foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.