AMATORISM Deși a câștigat pe teren, UTA BD poate pierde la masa...

AMATORISM Deși a câștigat pe teren, UTA BD poate pierde la masa verde cu Lugojul. Ce alt meci între vestice a încălcat prevederile ROAF

5
DISTRIBUIȚI

becicherec uta bd prom (79)

Regulamentele FRF le pun în încurcătură pe echipele din vestul țării. În turul IV al Cupei României, două meciuri între echipele din zonă nu au respectat prevederile din ROAF. Astfel, deși UTA Bătrâna Doamnă a câștigat pe teren cu CSM Lugoj, scor 2-1, arădenii pot pierde accesul în turul V pentru că au făcut patru schimbări. Greșeală repetată și de formațiile Ripensia și FC Caransebeș, care s-au întâlnit în meci direct la Timișoara.

Situație demnă de amatori în turul IV al Cupei României. Pe lângă faptul că reprezentanții cluburilor au obligația să știe regulamentele la zi, FRF se află și ea într-o mică culpă (mult mai mică) pentru ”stufărișul” ROAF-ului în permanență schimbare. Foarte probabil UTA BD va suferi o lovitură și va afla curând că nu poate profita de succesul din teren, 2-1 cu CSM Lugoj. Arădenii au efectuat patru schimbări de-a lungul jocului, lucru nepermis de regulament într-un joc în care sunt implicate formații din Liga a II-a. Singura apărare a alb-roșiilor e că echipa lor e nou promovată, totuși ea e considerată trupă de B cu acte în regulă. Vlad, Sorian, Rus și Szekely au intrat pe ”Tineretului” în succesul obținut în prelungiri de arădeni dintr-un penalty transformat de fostul atacant al lui ACS Poli. Lugojenii au evoluat și cu doi oameni în minus. Contactat de PRESSALERT.ro antrenorul Cosmin Petruescu a spus cu fairplay că arădenii merită calificarea, dar nu exclude bucuria timișenilor în cazul în care FRF va da verdictul așteptat.


”Conform regulamentelor am avea câștig de cauză. UTA a câștigat însă pe teren, merită să meargă mai departe. Dacă am câștiga la masa verde nu ar fi o veste care să ne întristeze. Dar repet, UTA merită să meargă mai departe”, a spus ”Conferențiarul”.

Directorul sportiv al CSM-ului e cel care s-a sesizat din tabăra divizionarei a treia. Timișenii nu au făcut contestație, dar în asemenea cazuri cei de la Competiții se autosesizează pe baza raportului de joc. ”M-am documentat la FRF în legătură cu regulamentul din Cupă. Așa e, când e implicată o echipă din Liga a II-a nu se pot efectua mai mult de trei schimbări. Noi nu am făcut contestație după joc, dar a doua zi am trimis adresă la FRF pentru reglementarea situației. Noi am făcut trei schimbări, UTA patru”, a declarat Adrian Miron, delegatul lui CSM Lugoj. Timișenii debutează în Seria a IV-a a Ligii a III-a sâmbătă, pe terenul lui CSU II Craiova.

Caransebeșul și Ripensia, culpă comună

O situație de asemenea inedită a fost și la jocul din ”Ciarda Roșie”. Pe teren Ripensia s-a impus clar cu 6-1 în fața Caransebeșului. Ambele echipe au efectuat patru modificări. ”Gugulanii” nu au nici măcar circumstanțele celor de pe Mureș, au fost în B și anul trecut, în schimb cei de la ”Ripi” se întreabă dacă pot fi afectați. Lugojul are câștig de cauză conform unor surse din Federație, în schimb situația din Calea Buziașului îi încurcă și pe cei de la București, e posibil ca rezultatul să fie păstrat. Oaspeții au tratat jocul ca pe un amical și puteau la fel de bine să-i bage pe toți cei de pe bancă.

Regulamentul e clar, când sunt implicate echipe din primele două ligi nu se pot efectua mai mult de trei schimbări de către ambele participante la joc. Celelalte dueluri din Cupă au respectat aceste prevederi.

Articolul 30, alineatul 11 din ROAF

În faza naţională, la jocurile care angrenează echipe din Liga a 3-a şi echipe din ligile inferioare acesteia se pot efectua patru înlocuiri de jucători pe toată durata jocului. În jocurile la care participă echipe din Liga a 2-a sau Liga I se pot efectua maxim trei înlocuiri de jucători.

5 COMENTARII

    • serios ? cred ca-i aceeasi mancare de peste ca la uta . Mai informeaza-te in ce liga e caransebes .

  1. Nu e clar deloc.Nu se face nicio precizare ce se intimpla in cazul in care partida este intre o echipa de liga 1 sau 2 si una de categorie inferioara ,ci doar cazul in care participa echipe (adica ambele formatii,ca doar de aceea este plural)din Liga 1 sau 2.
    In opinia mea este o scapare in regulament,pentru ca nu se specifica explicit,iar arbitrii au interpretat corect cand au permis cele 4 schimbari.

  2. Amandoua ar trebui scoase din competitie! Necunoasterea legii/ regulamentului nu e o scuza!
    Informeaza-te in prealabil daca vrei sa fii sigur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.