Amendarea timişorenilor care nu-şi curăţă terenurile, soluţia găsită de municipalitate pentru a...

Amendarea timişorenilor care nu-şi curăţă terenurile, soluţia găsită de municipalitate pentru a distruge ambrozia. Ce anunţ a făcut primarul Robu

0
DISTRIBUIȚI

ambrosia

Tot mai mulţi timişoreni suferă din cauza ambroziei, care continuă să se înmulţească de la an la an în capitala Banatului. Între timp, Poliţia Locală Timişoara a primit ordine să amendeze proprietarii terenurilor care nu sunt îngrijire, în încercarea de a distruge ambrosia.

„Am dat dispoziţie poliţiei locale să declanşeze o nouă campanie de sancţionare a tuturor celor ce nu-şi îngrijesc terenurile şi lasă să crească pe ele buruieni şi ambrozie.


Foarte multă lume suferă rău de alergie la această plantă. Urmează perioada în care ea înfloreşte şi generează acele substanţe care produc alergia în forma ei mai gravă. Este inadmisibil să nu se înţeleagă toate demersurile făcute pentru ca cetăţenii să nu sufere”, a declarat, ieri, Nicolae Robu, primarul Timişoarei. Proprietarii de terenuri care nu iau măsuri pentru combaterea ambrosiei şi nu-şi îngrijesc terenurile se pot alege cu amenzi cuprinse între 1.500 şi 2.000 de lei.

Ochi roșii, buze umflate sau nas înfundat – acestea sunt doar câteva dintre simptomele care apar din cauza alergiei la această plantă. Ambrosia este extrem de nocivă sănătăţii populaţiei datorită polenului, produs în perioada de înflorire, care provoacă alergii puternice. De aceea, ambrosia trebuie smulsă înainte de perioada de înflorire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.