„Antrenamente” mai puțin obișnuite pentru actorii teatrului maghiar din Timișoara. Ce vor...

„Antrenamente” mai puțin obișnuite pentru actorii teatrului maghiar din Timișoara. Ce vor face în acest weekend

0
DISTRIBUIȚI

tai chi

Ca în fiecare an, actorii Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara se pregătesc pentru noua stagiune cu un workshop de mișcare scenică.

Acesta a început cu un atelier tai chi pentru actori, o reprezentație pentru public putând fi urmărită sâmbătă, 29 august, de la ora 11.00, în sala mare a teatrului.


Alături de actorii timișoreni, la atelier participă studenți din Cluj, Sfântu Gheorghe, Târgu Mureș, Szeged și Novi Sad, sub îndrumarea profesoarei Jászberényi Éva, venită de la Budapesta pentru a-i iniția, timp de cinci zile, pe participanți în arta tai chi-ului. Ea și-a început cariera de dansatoare și coregrafă în anii ’90, ulterior descoperind cultura orientală. După primul curs de tai chi urmat la Hamburg, s-a dedicat acestei arte marțiale iar în prezent predă cultura mișcării orientale prin tai chi și chi kung la Facultatea de Teatru și Televiziune din Budapesta.

Reprezentația de sâmbătă va fi urmată de meciuri de ping-pong la teatru, iar duminică, de la ora 12.00, pe terenul liceului Bartók Béla, se va desfășura tradiționalul meci de fotbal între actori și prietenii teatrului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.