BACALAUREAT, SESIUNEA de TOAMNĂ. Doi elevi din Timișoara, prinşi cu telefonul mobil...

BACALAUREAT, SESIUNEA de TOAMNĂ. Doi elevi din Timișoara, prinşi cu telefonul mobil la ultima probă. La ce discipline au încercat să copieze

0
DISTRIBUIȚI

bacalaureat 2015

Doi absolvenţi de liceu din judeţul Timiş, care nu au prea învăţat pentru probele din cadrul sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat, şi-au încercat, astăzi, norocul şi au încercat să copieze.


Din păcate pentru ei, profesorii supraveghetori i-au observat butonând telefoanele mobile, în cadrul probei la alegere a profilului şi specializării, motiv pentru care i-au eliminat din examen. Pentru că au încercat să fraudeze „examenul maturităţii”, cei doi candidaţi au primit nota 1 şi nu vor avea voie să se prezinte la următoarele două sesiuni ale Bacalaureat-ului.

Potrivit reprezentanţilor ISJ Timiş, unul dintre liceenii copiatori a susţinut proba scrisă la Biologie vegetală şi animală, iar celălalt la Geografie. În total, 1.020 de candidaţi s-au înscris la ultima probă scrisă din cadrul sesiunii de toamnă a BAC-ului, însă 214 au considerat că nu sunt pregătiţi să susţină examenul, motiv pentru care au absentat. Cei mai mulţi candidaţi, 380, au susţinut proba scrisă la Biologie vegetală şi animală, 301 la Geografie, iar restul liceenilor au fost evaluaţi la Anatomie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Informatică, Logică, Sociologie şi Psihologie.

Prima afişare a rezultatelor este programată marţi, 1 septembrie (până la ora 16.00), Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 16.00 – 20.00. Soluţionarea contestaţiilor se va efectua în zilele de 2 şi 3 septembrie, în timp ce rezultatele finale vor fi făcute publice vineri, 4 septembrie.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.