Cel puțin 31 de morți în nord-vestul Siriei, în urma prăbușirii unui...

Cel puțin 31 de morți în nord-vestul Siriei, în urma prăbușirii unui avion militar peste un oraș

0
DISTRIBUIȚI

siria

Un avion militar sirian, care bombarda un oraș din nord-vest aflat sub controlul rebelilor, s-a prăbușit într-o piață aglomerată din Ariha, în provincia Idleb, ca urmare a unei „probleme tehnice”, accident soldându-se cu cel puțin 31 de morți și peste 60 de răniți, a raportat luni organizația nonguvernamentală Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), informează AFP.

Bilanțul precedent raporta cel puțin 12 morți. Potrivit lui Rami Abdel Rahman, directorul OSDO, bilanțul a fost revizuit în creștere până la cel puțin 31 de morți la sol, dintre care doi copii.

Organizația OSDO, care dispune de o vastă rețea de surse pe întreg teritoriul Siriei, nu a fost în măsură să precizeze câte victime au fost ucise ca urmare a prăbușirii avionului și câte în bombardamentele ce au precedat accidentul.


Potrivit noului bilanț realizat de OSDO, în zonă sunt ‘peste 60 de răniți’.

‘Avionul s-a prăbușit în timp ce bombarda un cartier din centrul Ariha’, oraș din provincia Idleb aflat în mâinile rebelilor din 28 mai, a precizat Rahman. ‘Aparatul zbura la joasă altitudine și a fost victima unei defecțiuni tehnice’, a adăugat acesta.

Nicio sursă din structurile de securitate siriene nu a confirmat prăbușirea vreunui avion militar.

Avioanele militare siriene sunt un motiv de teroare pentru civili și principala armă a regimului Bashar al-Assad în războiul împotriva rebelilor, deja de peste patru ani de zile. Mai multe avioane au fost doborâte de insurgenți sau au fost implicate în accidente.

La mijlocul lui ianuarie, cel puțin 35 de soldați au murit în prăbușirea accidentală a unui avion militar tot în provincia Idleb, aflată majoritar în mâinile rebelilor.

De la sfârșitul lui martie, regimul de la Damasc a pierdut o serie de orașe strategice și simbolice în provincia Idleb. Acum, jihadiștii din Frontul Al-Nosra, ramura Al-Qaida în Siria, și aliații lor sunt cei care dețin controlul asupra cvasi-totalității acestei provincii, situate la frontiera cu Turcia, care îi susține pe rebeli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.