„Cititori pe bicicletă”, pedalarea inedită organizată la Timişoara și dedicată iubitorilor mersului...

„Cititori pe bicicletă”, pedalarea inedită organizată la Timişoara și dedicată iubitorilor mersului pe două roţi şi amatorilor de lectură. Când are loc

1
DISTRIBUIȚI

cititori pe bicicleta

Echipa „Verde pentru Biciclete” organizează o nouă pedalare inedită la Timişoara. Este vorba despre acţiunea „Cititori pe bicicletă”, un eveniment în premieră naţională, care va avea loc duminică, 6 septembrie.

Acţiunea este dedicată iubitorilor mersului pe două roţi, dar şi ai celor de cărţi. Tocmai de aceea, scopul pedalării „Cititori pe biciclete” este de a încuraja cititul ca activitate culturală obişnuită în rândul bicicliştilor din judeţul Timiş, prin oferirea unui cadru plăcut şi stimulant şi a unor exemple de bună-practică.

În Timișoara, întâlnirea bicicliștilor va avea loc începând cu ora 10.00, pe platforma Timco (Str.


Circumvalațiunii). Ca de obicei, vor fi distribuite numere de bicicletă și baloane. De la ora 11.00 va fi parcurs următorul traseu: Platforma Timco – Strada Gheorghe Lazăr – Bd. Republicii- Gara de Nord – Bd. Iuliu Maniu – sens Kaufland – Calea Șagului – Bd. Liviu Rebreanu- Bd. Dr. Iosif Bulbuca – sens AEM – Calea Stan Vidrighin – Str. Ștefan cel Mare – Str. Ștefan Octavian Iosif – Str. Baba Dochia- Str. Andrei Șaguna – Calea Dorobanților – Str. Simion Bărnuțiu -Bd. Take Ionescu- Punctele Cardinale – Piața Mărăști – Str Gheorghe Dima – Parcul Botanic.

Participanţii la pedalare vor poposi în Parcul Botanic, unde vor avea loc o serie de acţiuni, printre care lecturi, dezbateri şi concursuri, recomandări de cărţi sau tombole cu premii care constă în cărţi/accesorii pentru citit, vouchere pentru recondiţionarea bicicletei, abonamente la fitness sau căni oferite de Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021.

„Bicicliştii se vor plimba pe un traseu de aproximativ 15 kilometri prin oraş. La final, în Parcul Botanic vom organiza şi o nouă ediţie a acţiunii «Schimb de cărţi Timişoara» sau o primă lectură de manuscris. De asemenea, vrem să adunăm cărţi pentru copii pe care le vom dona ulterior unei şcoli din judeţul Timiş. Îi invităm pe oameni, dacă au în bibliotecă cărţi pentru copii pe care vor să le doneze, să le aducă„, a precizat, astăzi, Romina Faur, coordonator „Verde pentru Biciclete”.

În Lugoj, evenimentul Cititori pe Bicicletă va fi organizat de „Lugojul Pedalează” în cadrul pedalării aferente lunii septembrie. Asociația organizează plimbări pe bicicletă în fiecare primă duminică din lună.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.