Consiliul Judeţean Timiş alocă încă 600.000 de lei pentru bisericile din judeţ....

Consiliul Judeţean Timiş alocă încă 600.000 de lei pentru bisericile din judeţ. Câte lăcaşuri de cult avem în Timiş

0
DISTRIBUIȚI

biserica calea martirilor

Consilierii judeţeni au decis, astăzi, în plen, alocarea unor noi sume de bani pentru lăcaşurile de cult din Timiş. Este vorba de 600.000 de lei, bani care vor fi oferiţi ca sprijin financiar pentru „completarea fondurilor proprii ale lăcaşurilor de cult destinate construirii, întreţinerii şi conservării”, se arată în proiectul de hotărâre votat de aleşii judeţeni.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, banii vor fi repartizaţi tuturor celor opt culte din judeţ.


Titu Bojin a precizat, înainte ca aleşii judeţeni să voteze, că şi-ar dori ca proiectul de hotărâre să treacă, însă a anunţat că nu poate vota, pentru că „sunt în conducerea Bisericii Române, fac parte din consiliul naţional. Dacă sunteţi în conducerea unor culte, aveţi grijă să vă abţineţi”.

Consilierul judeţean Petre Juravle a propus un amendament prin care le-a propus aleşilor judeţeni să aloce fonduri strict pentru biserica de pe Calea Girocului, care nu este finalizată, iar Tiberiu Lelescu un altul pentru biserica sârbească din Deta, însă acestea au fost respinse. „Noi nu am vrut şi nu vrem să ne implicăm în atribuirea banilor pe biserici. Această sarcină este în apanajul fiecărui cult, să aloce fondurile unde consideră că au probleme deosebite. Nu vreau să ne băgăm noi în a aloca fonduri pe biserici”, a mai explicat Titu Bojin.

În final, preşedintele CJ Timiş a povestit că a fost în această vară, timp de două zile, împreună cu mitropolitul Banatului în vizită la mănăstirile din judeţ. Titu Bojin ştie şi câte biserici sunt în Timiş, peste 300, însă „multe dintre ele sunt în construcţie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.