Corina Căprioriu vine acasă cu o medalie importantă de la Mondialul de...

Corina Căprioriu vine acasă cu o medalie importantă de la Mondialul de judo. Ce performanță a reușit la Astana o altă judoka din Banat

0
DISTRIBUIȚI

caprioriu-2-baku-2015

Vicecampioana olimpică Corina Căprioriu a reușit să obțină a doua medalie pentru România la Campionatul Mondial de judo de la Astana, Kazahstan. Judoka din Lugoj a obținut argintul după ce a fost învinsă în finală de rivala Kaori Matsumato din Japonia.

Medalia obținută de Căprioriu a fost a doua a României după cea câștigată de Andreea Chițu la categoria 52 de kilograme.


La -57 kg bănățeanca a beneficiat de un tur liber în Grupa A, apoi a trecut rând pe rând de Concepcion Bellorin (Spania), Mano Durbach (Luxemburg) în optimi și de Karakas Hedvig (Ungaria) în sferturi, după o revenire senzațională. În semifinale Corina Căprioriu a dat de canadianca  Catherine Beauchemin-Pinard, meci în care s-a impus fără emoții. Marea finală avea să fie o reeditare a celei de la JO de la Londra, împotriva japonezei Matsumoto. Asiatica a avut și acum câștig de cauză, prin procedeul wazari acum. Corina intră într-o scurtă vacanță după care începe pregătirea pentru Rio, obiectivul principal.

O altă sportivă din Banat, caransebeșeanca Loredana Ohâi a reușit o performanță frumoasă la aceeași categorie. Sum Leung (Hong Kong) și Arleta Podolak (Polonia) au fost victimele ei în primele tururi, dar lusitana Telma Monteiro a oprit-o în faza sferturilor.

Foto: International Judo Federation

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.