Cum au reuşit avocaţii vicepreşedintelui CJ Caraş Severin să amâne începerea procesului....

Cum au reuşit avocaţii vicepreşedintelui CJ Caraş Severin să amâne începerea procesului. Vezi lovitura anunţată de nepot

1
DISTRIBUIȚI

ghiorghioni dna 1

La Tribunalul Caraș Severin era programată, astăzi, judecarea pe fond a dosarului în care DNA i-a trimis în judecată pe Ionesie Ghiorghioni, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș Severin, și a nepotului acestuia, Cosmin Ghiorghioni. Vicepreședintele a fost acuzat de procurori că „în perioada 2013 – mai 2015, inculpatul Gheorghioni Ionesie, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș Severin, a pretins și primit de la un om de afaceri (martor denunțător) sumele de 230.000 lei şi 8.400 euro, reprezentând un procentaj de 10% din valoarea unor contracte de utilitate publică (întreţinere a drumurilor) încheiate de societatea comercială administrată de către denunţător cu instituţia publică respectivă”. Nepotul său  este acuzat că a fost cel care a intermediat primirea celor 8.400 de euro în mai multe tranşe.

Avocaţii lui Ghiorghioni au solicitat o nouă amânare înainte de audierea celor doi inculpaţi pe motiv că unul dintre apărători a fost angajat de abia ieri şi nu a avut timp să studieze dosarul.

Procurorul de şedinţă a cerut respingerea solicitării pe motiv că ”
ambii inculpaţi au apărători încă din faza de urmărire penală și cunosc dosarul.


A invoca în mod abuziv dreptul la apărare că vine câte un nou apărător la fiecare termen este doar o modalitate de a tergiversa. Fiecare dintre inculpați au primit încă de acum două luni. Nu este absolut deloc justificat de a amâna încă o dată momentul audierii”. Apărătorul nepotului lui Ghiorghioni a susţinut că al său client doreşte să meargă pe procedura simplificată, care presupune recunoaşterea integrală a faptelor şi reducerea limitelor de pedeapsă. Judecătorul a întrebat dacă vicepreşedintele CJ Caraş Severin ştie  şi vrea să beneficieze de prevederile procedurii simplificate, imediat avocaţii solicitând din nou amânarea pentru a-i explica în detaliu avantajele.

Chiar dacă în 16 iunie s-a dat un termen pentru pregătirea apărării, instanţa a decis să admită solicitarea de amânare, motivând că ” din punct de vedre uman şi emoţional este normal să se acorde un termen legat şi de discuţiile cu procedura simplificată. La celelalte cauze se acordă un termen pentru astfel de solicitări. Ar fi o practică neunitară să facem altfel aici. Va mai  fi un singur termen pentru pregătirea apărării”. Avocaţii au încercat să obţină un termen cât mai lung pe motiv că trebuie să plece în concedii, procurorul comentând că „probabil, ieri, s-a făcut angajare prin SMS dacă nu au avut timp să se întâlnească să discute strategia de apărare. Nu putem să amânăm pe tot felul de motive începerea judecării pe fond”. Instanţa a stabilit următorul termen pe 19 august.

1 COMENTARIU

  1. Procurorul DNA care a intarziat cateva ore la fiecare termen de judecata dat pana acum s-a trezit sa faca pe lupul moralist ca a indraznit unul din avocati sa solicite amanare pentru pregatirea apararii. Daca nu s-ar mai face pres in fata lor toti judecatorii fara cojones, poate s-ar mai dezumfla putin acesti cocalari purtatori de roba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.