Deşi are un bust pe Aleea Personalităţilor, edilul Nicolae Robu vrea să...

Deşi are un bust pe Aleea Personalităţilor, edilul Nicolae Robu vrea să îi ridice încă unul „într-un loc singular”. Cine este cel care l-a marcat prin activitatea sa

0
DISTRIBUIȚI

aleea-personalitatilor-din-parcul-central-1562

Două noi busturi au fost inaugurate astăzi pe Aleea Personalităţilor din Parcul Central al Timişoarei. Prezent la eveniment alături de şeful Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin şi de prefectul Eugen Dogariu, primarul Nicolae Robu a declarat că „această zonă a devenit deja ocupată cu personalităţi ale oraşului nostru şi trebuie să găsim o continuare a ei într-un alt loc mai potrivit. Mă bucur că astăzi am reuşit să dezvelim şi busturile altor două personalităţi ale oraşului nostru, academicianul Pius Brînzeu un chirurg desăvârşit, profesor universitar, strălucit om de ştiinţă, şi respectiv, bustul poetului Ahghel Dumbrăveanu om un care de asemenea făcut cinste componentei literare a Timişoarei şi României.


A fost un poet excepţional, un om care a şi păstorit Uniunea Scriitorilor din Timişoara. Au lăsat opere în urma lor ambii şi trebuie să nu uităm asta şi să îi punem la locul pe care îl merită”.
Mai mult, deşi aleea este momentan plină, primarul spune că lista celor care vor avea busturi în urbea de pe Bega în semn de apreciere faţă de realizările lor este destul de lungă. Nu numai atât, dar se pare că Robu vrea să umple oraşul cu statui aparţinând unei personalităţi locale.

„Sunt multe personalităţi care îşi merită locul de cinste prin busturi, vă pot da un nume al unei personalităţi care fără îndoială va trebui să fie prezentă undeva în oraş. Urmează să analizăm dacă pe o alee sau într-un loc singular. Este vorba de primul prefect român, Aurel Cosma, pe care l-am pomenit astăzi, dar cred că se cuvine să avem un bust într-un loc singular pentru o personalitate care a marcat un început de drum în administraţia Timişoarei şi a judeţului nostru”, a completat Robu.

Aleea Personalităţilor a fost inaugurată în anul 2009 de ziua orașului. Atunci au fost dezvelite busturile a șapte persoanlități care au contribuit la promovarea Timișoarei. Este vorba despre Stan Vidrighin Aurel Cosma, Sever Bocu ,Carol Kuttel, Torok Janos, Eugeniu de Savoya şi Claudius Florimund Mercy.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.