DRAMELE unor timişoreni care aşteaptă să fie scoşi din case, după ce...

DRAMELE unor timişoreni care aşteaptă să fie scoşi din case, după ce au cumpărat apartamente de la statul român și locuințele au fost apoi revendicate. De ce contestă decizia instanței

1
DISTRIBUIȚI

anica oprea

22 de timişoreni trăiesc un adevărat coşmar, de aproape 20 de ani. În anii 1996 – 1997, aceştia au cumpărat de la statul român apartamentele în care locuiau în chirie, aflate în patru clădiri situate pe străzile Timotei Cipariu, nr. 10 şi nr. 11, str. Praier, nr. 5 şi Take Ionescu, nr. 21. În total, în aceste imobile sunt 42 de apartamente, însă doar jumătate au fost vândute. Însă, în anul 1997, o asociaţie a revendicat aceste clădiri, iar în anul 2004 Curtea de Apel Oradea decide anularea contractelor de vânzare – cumpărare a apartamentelor. Acum, oamenii care au cumpărat de la statul român apartamentele sunt disperaţi, pentru că riscă să fie scoşi din casă în orice moment.

Anica Oprea este unul dintre cei care au cumpărat un apartament într-una din clădirile revendicate de Vechea Asociaţie Funebrală Română.


„Această asociaţie pretinde că a fost formată în anul 1852, dar nu este aşa, atunci a fost înfiinţată Asociaţia Căruţaşilor. Există dovezi că timp de 77 de ani, această asociaţie nu a mai avut nicio activitate. Eu am cumpărat apartamentul în 1997, moment în care nu se afla pe rol niciun proces de revendicare la instanţele de judecată”, povesteşte Anica Oprea.

Interesant este faptul că asociaţia a pierdut procesul de revendicare la Judecătoria Timişoara şi la Tribunalul Timişoara, însă în faza de recurs la Curtea de Apel Timişoara, procesul a fost strămutat la Curtea de Apel Oradea. În anul 2000, Curtea de Apel Oradea casează deciziile instanţelor anterioare, iar în 2004 sunt anulate toate contractele de vânzare – cumpărare cu precizarea că „desfiinţează buna credinţă a cumpărătorilor”. „Am terminat toate căile legale şi ne sunt reziliate contractele de vânzare-cumpărare. Nu pot să cred şi nu pot să-mi explic cum se poate întâmpla aşa ceva”, mai spune revoltată Anica Oprea.

Aceasta, împreună cu mai mulţi timişoreni, s-au plâns de situaţia în care au ajuns europarlamentarului Maria Grapini, care le-a promis că o să-i trimită o scrisoare premierului Victor Ponta. „Cred că statul român ar trebui să-şi asume vânzarea unor astfel de apartamente, iar dacă cineva la revendică, statul să-i despăgubească pe proprietari. Este o problemă la nivel de ţară. Avem o mafie imobiliară pur românească care s-a creat şi a dus la îmbolnăvirea unor oameni”, este de părere Maria Grapini.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.