EXCLUSIV Cum l-a dovedit DNA pe Constantin Ostaficiuc cu propriile vorbe că...

EXCLUSIV Cum l-a dovedit DNA pe Constantin Ostaficiuc cu propriile vorbe că finanţarea Politehnicii lui Marian Iancu a fost ilegală

1
DISTRIBUIȚI

constantin ostaficiuc dna ornella

Constantin Ostaficiuc, fostul președinte al Consiliului Județean Timiș, și fostul secretar al instituției, Petrișor Nădăștean, au făcut tor ce au putut pentru a asigura fonduri publice societății pe acțiuni pe care Marian Iancu a înființat-o, reiese din rechizitoriul prin care aceștia au fost trimiși în judecată de DNA pentru finanțarea echipei de fotbal Politehnica Timișoara. Atunci când Marian Iancu a propus CJ Timiș să intre în acționariatul firmei pe care a înființat-o și pe care o controla, SC Politehnica 1921 Știința Timișoara & Invest SA, consiliul județean a cerut un audit din care reieșea faptul că la sfârșitul anului 2007 societatea era pe minus, pierderile fiind de peste 40  de milioane de lei, nu exista un sistem de control intern și nu era respectată disciplina de casă privind încasările și plățile în numerar.

Ostaficiuc nu a mai introdus raportul de audit pe ordinea de zi a CJ Timiș, pentru a fi discutat de către consilieri, ci a venit cu o propunere de a găsi alte soluții pentru finanțarea echipei de fotbal.


Asta deși a recunoscut că „de când Poli s-a transformat din ONG în societate comercială, consiliul judeţean nu a mai contribuit cu nimic pentru că nu i-a permis legea„. Preşedintele CJ Timiş a venit cu varianta premierii rezultatelor, un artificiu pentru a masca finanţarea societăţii pe acţiuni a lui Marian Iancu care era într-o situaţie financiară dificilă, motivând că „ne menţinem hotărârea prin care, de principiu, suntem de acord să sprijinim această activitate reprezentativă pentru judeţul Timiş şi, în anumite condiţii, noi, consiliul judeţean chiar am premiat toate realizările deosebite ale unor cetăţeni sau instituţii ale judeţului Timiş”.

Acordarea banilor a fost forţată prin organizarea unei şedinţe extraordinare la doar trei zile lucrătoare în care s-a venit cu un document prin care se solicita „colaborarea” cu firma lui Iancu şi acordarea de fonduri publice. Motivarea a fost că „în ultimii ani, fotbalul a devenit un fenomen social, colectivităţile locale fiind direct interesate în susţinerea sportului de performanţă, motiv pentru care putem aprecia că susţinerea singurei echipe de Liga 1 pentru accederea în elita naşională şi competiţiile UEFA constituie un proiect de interes public judeţean”.

Anchetatorii au constatat că nu a existat nicio solicitare din partea vreunei persoane fizice sau juridice pentru această „colaborare” şi nimic nu justifica interesul comunităţii. În timpul şedinţei, Ostaficiuc a făcut tot ce a putut pentru a apăra interesele lui Marian Iancu, cerând respingerea unor amendamente venite de la consilierii judeţeni prin care se cerea ca societatea lui Iancu să nu prejudicieze imaginare CJT prin acţiunile sale sau ca banii pentru întreţinerea stadionului să fie opriţi direct de instituţie din banii alocaţi echipei. La final a fost adoptată hotărârea prin care se aproba „colaborarea”, iar ulterior s-a făcut o rectificare de buget prin care au fost scoase de pe lista de investiţii mai multe obiective pentru a se asigura milionul de euro promis anual echipei de fotbal.

 

1 COMENTARIU

  1. NESITITUL ASTA SEAMANA CU UN TARANOI din camorra sicilliana! la parnaie cu el si base! sa joace ei 2 fotbal in curea interioara la Jilava! acolo unde comunisti-secu i-au inchis pe oamenii educati, harnici si patrioti care nu au vrut sa slujeasca nomenclaturistii pcr! la PUSCARIEEE! cu hotul ostaffi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.